El Consell va contractar tres empreses de Gürtel per a un mateix acte

  • Segons consta al sumari del cas · El conseller de Sanitat i el batlle de Castelló neguen saber-ne res

VilaWeb
Redacció
02.01.2012 - 16:39

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La conselleria de Sanitat va contractar tres empreses de la trama Gürtel per a la promoció d’un mateix acte, segons que ha exposat l’advocat de l’acusació popular, que representa el PSPV, en el judici pel ‘cas dels vestits’. El conseller, Luis Rosado, i el batlle de Castelló, Juan Alfonso Bataller, que el 2007 era un alt càrrec del departament, han dit que no ho sabien. Aquest acte era una visita de Francisco Camps a l’Hospital Clínic de València en ocasió d’una cessió de sòl a la universitat.

Podeu seguir el judici per televisió, amb un retard de trenta minuts.

Aquest acte va tenir un cost de 47.000 euros i hi van participar Orange Market, Easy Concept i Diseño Asimétrico, totes tres implicades en el cas Gürtel. En un altre acte, també el 2007, el Consell va contractar novament Orange Market (amb dos contractes) i Diseño Asimétrico, i també Servimadrid, per a l’organització dels premis Salut i Societat. El cost fou de 50.000 euros.

Tant el conseller, que aleshores era secretari de Sanitat, com el batlle, que era sots-secretari, només han recordat haver signat la participació d’Orange Market, però no de la resta de societats.

El conseller Rosado ha explicat que a Orange Market es va adjudicar per 11.900 euros la realitació d’un vídeo en tres dimensions que expliqués la cessió de terrenys i l’ús que se n’havia de fer. Ha negat que el el contracte es fragmentés per no haver de fer l’adjudicació per procediment públic.

Per la seva banda, el batlle de Castelló ha dit que va contractar l’empresa que dirigia Álvaro Pérez, ‘el Bigotis’, per l’organització de la gala de premis de professionals sanitaris que es va fer a l’Hemisfèric de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València.

Tots dos han negat que Camps i l’ex-secretari del PP valencià, Ricardo Costa, tinguessin cap competència en la contractació pública ni que donessin ordres per a concedir les adjudicacions a Orange Market o a unes altres empreses.

Darrers testimonis

Si es compleixen els terminis previstos, aquest serà el darrer dia dedicat a la declaració de testimonis. Seguidament, vindrà la fase pericial i la documental, en la qual s’analitzaran els comptes, informes i factures que hi pugui haver relacionats amb els vestits que presumptament Camps i Costa van rebre de regal.

La durada d’aquesta nova fase del judici és indeterminada, car no es descarta que puguin aparèixer noves proves. Fins ara, en aquestes tres setmanes de judici, una de les declaracions de més relleu ha estat la del sastre José Tomás, que va acusar Camps de no pagar cap vestit i fins i tot va insinuar que l’ex-president havia intentat d subornar-lo.

Camps, cada vegada més nerviós

Va ser arran d’aquesta declaració i de la d’alguns ex-alts càrrecs que la defensa de Camps havia cridat com a testimonis, que l’actitud de Camps va començar a canviar. De l’aparença de tranquil·litat i de salutacions a periodistes i policies els primers dies de judici, va passar a estar nerviós i visiblement incòmode, no parava de gesticular i de parlar cada vegada que el jutge declarava impertinent alguna de les preguntes del seu advocat o cada vegada que la resposta d’algun testimoni no el satisfeia. El jutge li va haver de cridar l’atenció tres vegades perquè deixés de fer gestos i comentaris ‘i encara menys al testimoni’. El jutge va ordenar finalment que canviessin Camps i Costa de lloc, dins la sala, i ara ja no són davant els seus advocats, sinó a la banda dreta de la sala, on el jutge els pot veure sense traves.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any