NotÝcies

Divendresá 30.12.2011á 14:42

MarÝa JosÚ CatalÓ, de demanar perdˇ per parlar catalÓ a voluntÓria per ensenyar-lo

La nova consellera d'Educaciˇ va protagonitzar un polŔmic incident per demanar perdˇ per haver parlat catalÓ en un congrÚs del PP a ValŔncia Ě Actualment, ensenyava la llengua a la diputada d'EUPV, Marga Sanz

Men?ame
 

La nova consellera d'Educació, María José Catalànomenada avui en la remodelació va protagonitzar una polèmica per demanar perdó en usar la llengua en públic però després ha fet de voluntària lingüística i ha tingut a Torrent una actuació molt oberta al català.

La nova consellera d'Educació, María José Catalànomenada avui en la remodelació del Consell presidit per Alberto Fabra, va protagonitzar el març d'enguany uns fets polèmics per demanar perdó per parlar en català en un congrés del PP a València. Català va excusar-se perquè 'és la meua llengua materna i tinc aquest defecte' (vegeu-ne el vídeo). La petició d'excuses va ser molt aplaudida aleshores pels seus companys de partit. 

Pocs mesos després, Català va participar en la presentació del voluntariat pel valencià, promogut per Escola Valenciana, a les Corts. La nova consellera ha estat ensenyant de forma voluntària la llengua a la portaveu parlamentària d'EUPV, Marga Sanz.

El nomenament de Català pot ser interpretat com un gest de Fabra en favor de l'ensenyament en català i un trencament amb les polítiques anteriors, especialment amb el darrer decret de l'ex-conseller Alejandro Font de Mora. Català, un valor emergent en el paper valencià, ha mantingut sempre una posició prou diferent de la que ha mantingut altres companys de partit respecte la llengua.