María José Catalá, nova consellera d’Educació

  • És la batllessa de Torrent i no havia estat mai en cap govern de la Generalitat ·

VilaWeb
Redacció
30.12.2011 - 12:45

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El nomenament de Paula Sánchez de León com a delegada del govern espanyol al País Valencià ha causat una reestructuració del govern de Fabra. El fins ara conseller d’Educació, José Císcar, serà nou vice-president del govern i el seu lloc al capdavant de la conselleria serà la diputdada i batllessa de Torrent, María José Català, que mai no havia tingut cap càrrec al govern de la Generalitat.

El nomenament de Català pot ser interpretat com un gest de Fabra en favor de l’ensenyament en català i un trencament amb les polítiques anteriors, especialment amb el darrer decret de l’ex-conseller Alejandro Font de Mora. Català, un valor emergent en el paper valencià, ha mantingut sempre una posició prou diferent de la que ha mantingut altres companys de partit respecte la llengua.

Professora de català de Marga Sanz

De fet, amb motiu del 28è aniversari de l’aprovació de la llei d’ús i ensenyament del valencià (LUEV), Escola Valenciana va convidar diputats de tots els grups de les corts valencianes a participar en el programa voluntariat pel valencià, que impulsa  Català, hi participa ensenyant la llengua a la portaveu parlamentària d’EUPV, Marga Sanz.

‘Perdoneu-me si em passo al valencià, és la meva llengua materna i tinc aquest defecte’

Per una altra banda, la nova consellera va adquirir certa notorietat per unes desafortunades declaracions en una trobada del PP espanyol a València en què va demanar perdó si a mig discurs es passava al valencià. ‘És la meva llengua materna i tinc aquest defecte’, va dir (vegeu-ne el vídeo).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any