Més de 4.500 signatures contra la planta de residus animals

  • S’anuncien noves mobilitzacions si el Consell no frena el projecte

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
23.12.2011 - 17:06

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Plataforma contra la instal·lació de la planta de tractrament de residus animals ha lliurat aquesta setmana a l’Ajuntament de la Pobla del Duc les més de 4.500 signatures que ha recollit com a mostra de suport a l’oposició a la instal·lació d’aquesta indústria. En una nota de premsa, la plataforma acusa Natalio Navarro de falsejar i amagar dades, i anuncia noves mobilitzacions.

Segons informen, no és cert que la planta permeta crear 40 llocs de treball, sinó entre 15 i 20, i a més en la primera fase en serien només 5. Un altre dels retrets que es fan a l’ex-alcalde és que haja negat la relació del projecte amb l’empresa Sebos Levantinos, una relació que consideren demostrada a través d’un entramat d’empreses familiars.

Des de la plataforma indiquen que SIG Renovables SL té com a soci únic Mer Caldera SL, que és també el soci únic d’Altrans Gestión España SL, l’administrador de la qual és Miguel Soria Cases. Fins l’agost de 2011 també n’era administrador Miguel Cases Monterde, qui és l’apoderat de Sebos Levantinos SL, empresa que en novembre de 2010 passa de tenir la família com a socis a tenir un soci únic, Nuova Sesac SL. Aquesta empresa també és soci únic de Gracomsa Alimentaria SL, que té d’apoderat a Javier Cases Monterde.
El President i un dels apoderats solidaris de Nuova Sesac SL és Miguel Cases Martínez, qui en desembre de 2000 va ser condemnat a 5 anys de presó i a pagar una multa de 4,5 milions de pessetes quan era administrador i gerent de Gracomsa i Sebos Levantinos, i en 1993 va ser condemnat al tancament de Hamprosfester per delictes ecològics.

L’Ajuntament de Quatretonda debatrà una moció sobre la planta de la Pobla

D’altra banda, el PSPV-PSOE de Quatretonda ha presentat una moció al ple de l’Ajuntament en què exposa l’oposició del partit a la instal·lació de la planta de transformació de subproductes d’origen animal prevista a la Pobla del Duc, i en la qual demana que el plenari se sume a aquesta oposició. Per als socialistes, que donen suport a l’acord del consistori de la Pobla, aquesta instal·lació és contrària a un projecte ‘de comarca agrícola i amb oferta de turisme d’interior’.

En la moció s’especifica que l’activitat projectada ‘té un casràcter mociu no sols per al municipi on s’instal·la, sinó també per al pobles del voltant i el conjunt de la comarca’. En aquest sentit, s’hi demana que l’Ajuntament de Quatretonda manifeste la seua oposició al projecte i que se’n sol·licite la suspensió de la tramitació e la Declaració d’Interés Comunitari. També es proposa que es trameta l’acord al president de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, a l’Ajuntament de la Pobla del Duc, i a la presidència i síndics de les Corts Valencianes.

Enllaços
Array
Array
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any