Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  12.12.2011  15:21

L’Assemblea Nacional Catalana vol implicar un de cada mil ciutadans

Es proposa de convocar una gran marxa per la independència l'Onze de Setembre de l'any que ve

Men?ame
 

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) es proposa de formar 241 assemblees territorials abans de constituir-se, el 10 de març de l'any que ve, essent present en tots els municipis catalans de més de 3.000 habitants i que un de cada mil ciutadans quedarà vinculat directament a l'organització. Actualment ja hi ha 93 assemblees en funcionament i prop d'un centenar en fase de constitució. El batlle de Vic, Josep M. Vila d'Abadal (CiU), s'ha declarat partidari de la col·laboració entre l'Assemblea i l'Associació de Municipis per la Independència, que ell mateix promou (vídeo).

'Estem d'acord que hem de treballar plegats perquè la filosofia és ben bé la mateixa', ha dit Vila d'Abadal. 'Hi ha la necessitat de vertebrar el territori per assolir la independència, d'anar poble a poble, casa a casa, persona a persona per convèncer que lo bo i positiu per a nosaltres és ser un dia plenament independents i lliures', ha afegit.

La responsable de l'àrea territorial de l'ANC, Roser Loire, diu que la gran empenta del moviment tindrà lloc a l'estiu de l'any vinent. Serà entre la revetlla de Sant Joan i l'Onze de Setembre, quan es durà a terme la gran acció de l'ANC. Serà una marxa popular fragmentada en 'deu columnes', que vol recórrer tot el territori i que culminaran, totes juntes, en una marxa unitària que es farà a Barcelona en per la Diada. Una concentració que els promotors volen que sigui 'la més important de la història', i que superi la del 10-J.