Escola Valenciana activa una xarxa d’amics

  • Presenta la campanya Amics d'Escola Valenciana, per contribuir a finançar l'entitat

VilaWeb
Redacció
01.12.2011 - 14:19

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Escola Valenciana presenta el projecte Amics i Amigues d’Escola Valenciana, que es dirigeix a tothom qui vulgui donar suport a la tasca de defesa de l’ensenyament en català que fa l’entitat. El propòsit d’Escola Valenciana és ser autosuficient, guanyar independència econòmica i tenir més capacitat de resposta. L’entitat proposa una aportació de 60 euros anuals a l’entitat pel públic en general i de 30 per als estudiants i ha començat a difondre la campanya amb un vídeo en què participen diverses personalitats del país. L’acte de presentació es farà avui a les sis de la vesprada a la Societat Coral el Micalet.

El vídeo promocional comença així: ‘Laura és una ciutadana d’un país governat per un rei que no escolta els seus ciutadans, un rei que no permet que els seus conciutadans puguen sembrar la collita que els ha de permetre créixer. Laura i els seus veïns planten cara al rei i es disposen a sembrar tot i la seua negativa. Tot queda penjant d’un fil a l’espera que se sumen més ciutadans i ciutadanes al propòsit de Laura…’ I tot seguit, continuen narrant el conte els escriptors Ferran Torrent i Joan Francesc Mira, els músics Xavier Sarrià (Obrint Pas) i Neus Berenguer (Orxata Sound System), els actors Rebeca Valls i Carles Alberola, el futbolista Oleguer Presas, el director de VilaWeb, Vicent Partal, i la presidenta d’Òmnium Cultural, Muriel Casals; a més del president d’Escola Valenciana, Vicent Moreno, i els anteriors presidents de l’entitat, Josep Chaqués, Carme Miquel, Vicent Romans i Diego Gómez.

Les aportacions

Arran de la disminució del suport econòmic de les institucions cap a les entitats sense ànim de lucre, Escola Valenciana es vol reinventar i cercar vies de finançament diferent. Proposa una aportació de 60 euros anuals a l’entitat pel públic en general i de 30 per a estudiants. Un 40% de la quota es destinarà a actuacions en la comarca d’origen de l’amic o amiga i el 60% restant es destina a les activats que la Federació Escola Valenciana organitza de forma conjunta a tot el País Valencià. De la quantitat total es pot desgravar un 25% en la declaració de la renda. A més els amics d’Escola Valenciana tindran diversos avantatges com ara descomptes en els concerts de La Gira-Festival Itinerant de Música en Valencià o promocions en materials educatius, entre moltes altres.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any