La Unió de Llauradors s’oposa a la construcció de la planta de la Pobla

  • Critica que s'haja triat un paratge natural, en compte d'una zona industrial

VilaWeb
Redacció
30.11.2011 - 23:20

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Després de l’exitosa concentració de dimarts, el moviment d’oposició al projecte de planta de transformació de subproductes d’origen animal que es preveu istal·lar a la Pobla del Duc ha rebut el suport de la Unió de Llauradors i Ramaders. En un comunicat, el sindicat agrari manifesta la seua ‘rotunda oposició’ a aquesta indústria, contra el projecte de la qual ha presentat al·legacions.

Membres de la Unió van participar en la concentració de Benicolet, i a més el sindicat anuncia que participarà en tots els actes de protesta que es facen en rebuig d’aquest projecte. La Unió afirma no estar en contra d’aquestes indústries, però sí que s’oposa al fet ‘que una instal·lació d’este tipus estiga en un paratge natural, totalment agrícola, amb aqüífers a prop que proveeixen els pobles del voltant, amb un riu com el Missena a menys de 100 metres que va directament al pantà de Bellús i aquest a la resta de la Vall d’Albaida, o els rius Albaida i Clariano, que estiga als peus d’unes de les muntanyes més importants de la Comunitat Valenciana on es fa excursionisme, amb molts vedats de caça també, etc..’

En les al·legacions expliquen que la construcció d’una planta com aquestes a la Vall d’Albaida ‘pot ser molt perillosa per la devaluació dels productes agrícoles que s’hi cultiven i per al turisme rural’ i que ‘evitaria la instal·lació d’explotacions ramaderes en un radi de dos quilòmetres’. Consideren que una instal·lació d’aquesta magnitud no pot situar-se prop d’una població, o d’una zona natural, agrícola o ramadera, sinó en zones industrials.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any