Festa per al joc i la joguina en català a Barcelona, i fira del Jocjoc, a Tona

  • Aquest cap de setmana coincideixen dues festes dedicades als jocs

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
26.11.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

S’acosten el Nadal i els Reis. I segurament per això, aquest és un cap de setmana de jocs, amb dues festes al Principat dedicades als jocs. La primera, dissabte, la Festa per al joc i la joguina en català, organitzada per la Plataforma per la Llengua al passeig de Sant Joan de Barcelona en la cantonada amb Provença. I la segona, diumenge, a Tona (Osona), la Fira Jocjoc, una jornada sencera als jocs de tauler, amb demostracions i partides per totes les edats.

La festa de la Plataforma per la Llengua s’engloba en la campanya ‘En català, jugues?’, que vol conscienciar les empreses i l’administració de la importància de tenir en compte la nostra llengua a l’hora de comercialitzar productes orientats als infants en el nostre país i donar a conèixer l’oferta existent de joguines que hi ha en la nostra llengua, que és del voltant del 6%.

La fira Jocjoc de Tona, per la seva banda, arriba enguany a la seva 11a edició. Serà diumenge al pavelló del carrer Jaume Balmes (com arribar-hi). A diferència d’anys anteriors, tota la fura serà coberta. Hi haurà demostracions de jocs per part, en alguns casos, dels seus mateixos creadors, com és el cas de l’empresa Tecton.cat, autora del Tebes, el joc que us presentem aquesta setmana al Jocs Populi.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any