Impacte de la mort de Lynn Margulis, la biòloga evolucionista

  • Va desenvolupar les teories de l'endosimbiosi i de la simbiogènesi

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
24.11.2011 - 07:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La mort de la biòloga Lynn Margulis, una de les principals figures de l’evolucionisme, ha fet un gran impacte en el món científic. El Laboratori que porta el seu nom ha emès un comunicat de condol i ha invitat a fer donacions a la fundació Lynn Margulis Memorial, que presta ajuts als estudiants perquè puguin fer recerca científica.

Lynn Margulis es va morir dimarts a conseqüència d’un embassament cerebral. Nascuda el 1938, actualment era professora del Departament de Geociències de la Universitat de Massachusetts Amherst i membre de l’Acadèmia Nacional de Ciències dels Estats Units i de l’Acadèmia de les Ciències Russa.

Una part de la seva labor científica, va dedicar-la a la teoria de l’endosiombiosi i a la simbiogènesi. Segons aquesta teoria, les cèl·lules eucariotes –les que tenen un nucli ben definit i que constitueixen animals i plantes– són producte d’una simbiosi de bacteris de classes diverses. I l’evolució dependria, segons Margulis, d’aquestes unions simbiòtiques i no pas de mutacions genètiques, com sostenen els neodarwinistes.

Margulis també ha contribuït a la teoria Gaia de Lovelock, aportant-hi base biològica, i va dedicar-se també a divulgar la ciència, com el seu company Carl Sagan.

Enllaços
Array
Array
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any