Polèmica a la Pobla del Duc per una planta de tractament de residus animals

  • Acusen l'ex-alcalde d'haver amagat les característiques molestes del projecte

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
18.11.2011 - 22:57

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Amb sorpresa i estupor corre per la Pobla del Duc la notícia de la sol·licitud d’instal·lació al terme d’una planta de tractament de residus animals, una sol·licitud que ha conegut ara la major part del veïnat, però que fa mesos que és feta, i que fins i tot disposa d’informes demanats per l’ajuntament. De fet, l’empresa interessada en la construcció va comprar terrenys on ja ha realitzat obres, amb autorització de l’alcalde anterior, Natalio Navarro, qui sempre havia negat que es tractara d’una indústria molesta.

Dijous a la nit, una reunió pública mirava d’explicar la situació actual a la població. El 18 d’octubre, el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana publicava informació sobre la sol·licitud d’autorització ambiental integrada per a instal·lar una indústria de transformació de subproductes d’origen animal al terme de la Pobla del Duc. Mesos abans, però, ja s’estaven realtzant unes obres d’acondicionament de terrenys, encara que la informació sobre la mena d’indústria que s’hi pretenia posar en cap moment es va fer pública.

Segons ha pogut saber VilaWeb Ontinyent, el fins fa poc alcalde de la Pobla, Natalio Navarro, va negar en tot moment que el projecte tinguera relació amb cap activitat molesta o contaminant, i va agilitzar els tràmits corresponents a l’ajuntament per a la legalització i permisos necessaris. La setmana que ve, dimecres 23, acaba el termini de presentació d’al·legacions conta la implantació.

Un grup de veïns va començar recentment ha recollir signatures com a denúncia de l’actitud de l’ex-alcalde i per mostrar el rebuig a la planta i a la manera com s’ha amagat el projecte. Els opositors a aquesta iniciativa consideren que no aporta cap benefici a la població, ans al contrari, pot posar en perill l’agricultura de la zona i i el subministrament d’aigua a les terres, a més de considerar-la un perill per possibles fuites que vagen a parar al riu Missena i al pantà.

També els pobles veïns de Bèlgida, Beniatjar i Otos poden veure’s afectats per la proximitat a la zona on es vol construir la planta, i també en aquests pobles s’ha creat malestar. En aquests municipis, com des de la plataforma creada a la Pobla, s’estan preparant al·legacions per mirar d’impedir que s’instal·le aquesta indúsria dedicada al tractament dels darrers residus animals procedents d’escorxadors.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any