Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dissabte  19.11.2011  06:00

Ramon Ferrer, nou president de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua

Era membre de la secessionista Real Acadèmia de Cultura Valenciana

Men?ame
 

Ramon Ferrer, membre de l'actual junta de govern, va ser elegit el nou president de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) en les eleccions que es van fer ahir a la seu del monestir de Sant Miquel dels Reis. Els vint acadèmics van triar també els càrrecs que ocuparan a partir d'ara la vice-presidència, la secretaria i dues vocalies. Ferrer era membre de la secessionista Real Acadèmia de Cultura Valenciana.

Ramon Ferrer va obtenir dotze vots, mentre que l'altre candidat, Pérez Saldanya, en va rebre cinc. Hi va haver tres vots en blanc.

Tot i les diferències, Pérez Saldanya diu a VilaWeb que Ramon Ferrer li mereix 'confiança i respecte' i que 'serà un bon president'. Ferrer ve del sector secessionista, però Saldanya descarta que hi hagi a partir d'ara cap perill respecte qüestions com la unitat de la llengua: 'Tenim un dictamen d'obligat compliment que marca les línies d'actuació, i aquest dictamen diu que la llengua és compartida amb Catalunya i les Illes i que cal cercar ponts de col·laboració i diàleg'. En aquest sentit, Saldanya recorda que l'Acadèmia 'ha fet un camí important' i que per això les qüestions essencials no es veuran afectades. 'L'Acadèmia estableix que la llengua és una, compartida, que cal evitar el conflicte lingüístic i que cal potenciar-ne l'ús'. Saldanya creu que ara és moment d'avançar 'en allò que importa: les persones són importants, però la llengua ho és encara més'.

Mentre que Pérez Saldanya proposava una presidència allunyada de designis partidistes, una aproximació a l'Institut d'Estudis Catalans, i una col·laboració amb les entitats que promouen l'ús social de la llengua, Ramon Ferrer és partidari que l'AVL es concentri en l'estudi lingüístic de perfil més tècnic i és més refractari al IEC.