Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  15.11.2011  12:01

L'Obra Cultural recorda a IB3 que contravé la llei de normalització lingüística

La cadena ha començat a emetre films en espanyol

Men?ame
 

IB3 va començar a emetre divendres films en espanyol. L'Obra Cultural Balear ha recordat a la cadena que això contravé la Llei de Normalització Lingüística i la Llei d’IB3, i que fa un any es va establir un sistema dual que permet als espectadors de triar si volen veure els films en català, en castellà o en versió original. IB3 diu que pren la decisió perquè ara els caduquen els drets dels films en català.

L’OCB es reunirà properament amb Jacobo Palazón per fer-li arribar aquesta preocupació i per parlar amb ell de moltes altres qüestions.

'Em feia pànic prendre aquesta decisió'

Ahir el director general en funcions de la cadena, Jacobo Palazón, es va justificar, segons el Diari de Balears, en aquests termes: 'Ara ens caduquen els drets dels films en català i per això hem pres aquesta decisió... Em feia pànic prendre aquesta decisió, perquè el català és la llengua vehicular d'IB3, però el dictamen dels advocats de la comunitat diu que es pot fer.'

I va dir més: 'Compram films d'estrena, com per exemple "El curiós cas de Benjamin Button", però hem d'esperar tant que TV3 els dobli que acabem llençant els doblers que val una estrena'.

Si bé s'han començat a emetre films en espanyol, també s'anirà emetent tot el material en català ja comprat, de manera que s'aniran alternant els films en català i en espanyol. 'Si fins ara s'havien comprat grans paquets de films que no s'han pogut emetre, ara aplicarem el sentit comú. Per això, també reduirem més d'un 50% la compra de films, perquè el pressupost global d'IB3 s'ha reduït un 40% en relació amb el 2010', va explicar Palazón.