Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Diumenge  13.11.2011  06:00

Manifestació a Barcelona 'contra el muntatge del 4-F'

Centenars de manifestants demanen que s'aclareixi el cas, pel qual hi va haver quatre condemnats

Men?ame
 

Centenars de persones es van manifestar ahir a Barcelona perquè s'aclareixi l'anomenat cas 4F, en què quatre persones foren condemnades perquè el 2006 un guàrdia urbà  fou ferit en una càrrega davant una casa ocupada on es feia una festa. Un d'ells, el xilè Rodrigo Lanza, encara segueix a la presó, i una altra acusada, Patrícia Heras, es va suïcidar l'abril passat a casa seva, abans de tornar a la presó a dormir. La marxa va sortir del Forat de la Vergonya, i va arribar fins la plaça de Sant Jaume.

El 19 d'octubre dos agents de la guàrdia urbana foren condemnats a presó per haver torturat un xicot. Eren els mateixos que havien testificat en el cas del 4F i en la declaració dels quals es basava la condemna dels inculpats, que sempre han negat les acusacions.

Els fets són del 4 de febrer de 2006: en una escomesa policíaca un agent de la guàrdia urbana va ser greument ferit per l'impacte d'un objecte, al carrer de Sant Pere Més Baix. De primer moment, fins i tot el batlle Joan Clos va admetre la versió que un test d'un balcó havia caigut sobre l’agent. Però, poques hores després, la versió ja era que la ferida havia estat deguda a un cop de roc. Hi hagué quatre detinguts: Juan Pintos, Alex Cisterna, Rodrigo Lanza (que fa quatre anys que està a la presó) i Patricia Heras. Tots havien defensat sempre la seva innocència.

Amnistia Internacional havia denunciat el cas i les tortures infligieds als tres detinguts principals. I Patricia Heras també havia denunciat maltractaments.

A més a més, un grup de periodistes s'ha proposat de fer un documental 'amb el designi de fer conèixer la veritat sobre el cas 4F', i per això han posat el projecte a la plataforma de micro-mecenatges Verkami.