Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  27.10.2011  06:00

Otegi: 'Hem complert la paraula'

El dirigent de Batasuna parla per primera vegada de la declaració d'ETA en un article escrit des de la presó

Men?ame
 

Arnaldo Otegi, el dirigent de Batasuna, es refereix per primera vegada a la declaració d'ETA de deixar l'activitat armada en aquest article escrit des de la presó de Logronyo i publicat ahir a la web de l'esquerra abertzale. 'L'esquerra abertzale es va comprometre a portar la pau que ens corresponia i hem complert, però perquè la pau sigui completa ara l'estat ha de fer desaparèixer del nostre poble totes les conculcacions dels drets civils, polítics i humans que encara hi perduren… Serà aleshores que gaudirem d'una pau plena', escriu Otegi.

Otegi emplaça al govern espanyol a arreglar les conseqüències del conflicte, en la línia preconitzada pels mitjancers internacionals en la declaració de Sant Sebastià: rescabalar les víctimes, resoldre la situació dels presos, el desarmament i la desmilitarització. 'Ara toca resoldre les conseqüències del conflicte i construir un marc de pau i llibertat just i durador. En aquest sentit, felicitem el lehendakari Patxi López per haver proposat per a la futura convivència la necessitat de memòria, justícia i veritat, com l'esquerra abertzale no ha parat de manifestar des de sempre. Però hi afegeixo, perquè no hi hagi dubtes: 'tota la veritat, tota la memòria i tota la justícia'.

També recorda els entrebancs de l'estat espanyol a aquest canvi de situació política; i que ara, 'com els unionistes a Irlanda, parla de dissolució… És una actitud ben immadura i reflecteix l'autèntica por que li fa la nova situació; però les excuses s'acabaran, ni més ni menys'.

També recorda la dificultat d'aquest procés per a l'esquerra abertzale; el fet de 'substituir una estratègia político-militar per una estratègia que adopti únicament i exclusivament vies pacífiques i democràtiques. La nostra tasca no ha estat fàcil, hem hagut de convèncer els nostres quadres i militants de la necessitat d'adoptar l'estratègia mes eficaç per a aconseguir els nostres objectius polítics'.

I acaba dient: 'Volem demostrar i compartir la nostra alegria amb tot el poble basc. Tampoc no vull oblidar cap dels qui ha patit i pateix les conseqüències de la violència. A tots, el meu respecte.'