Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  26.10.2011  06:00

L'etiqueta #ésmaó s'estén a la xarxa contra el canvi del topònim per 'Mahón'

El govern municipal de Maó (PP) farà una consulta sobre la denominació del municipi sense la possibilitat de votar l'actual i normativa

Men?ame
 

L'Ajuntament de Maó, governat pel PP, es proposa de canviar la denominació oficial del municipi per imposar l'espanyol 'Mahón'. La batllessa Àgueda Reynés pretén emmascarar el canvi amb una mena de consulta ciutadana, en què no es podrà votar el manteniment de la denominació històrica, catalana i normativa. L'oposició ciutadana a aquesta decisió es canalitza de moment a través de Twitter, sota l'etiqueta #ésmaó.

 

El consistori ha descartat absolutament que el municipi continuï denominant-se Maó després de la presumpta  consulta, que no es farà fins l'any vinent. De fet, Maó és l'única denominació legal segons la Llei de Normalització Lingüística balear, aprovada, justament, pel Partit Popular.

La batllessa proclama que té la voluntat de 'recuperar sempre i en tot cas Mahón', però no detalla quines alternatives es podran votar. Ara, l'entitat espanyolista Iniciativa Cívica Mahonesa vol que s'imposi la denominació 'Mahón-Mahó', però la batllessa s'inclinaria, si de cas, per 'Mahón-Maó'.