El vídeo del comunicat d’ETA

  • Anuncia el cessament definitiu de l'activitat armada

VilaWeb
Redacció
20.10.2011 - 19:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘Euskadi Ta Askatasuna, organització socialista revolucionària basca d’alliberament nacional, desitja mitjançant aquesta Declaració donar a conèixer la seva decisió:

ETA considera que la Conferència Internacional celebrada recentment al País Basc és una iniciativa de gran transcendència política. La resolució acordada reuneix els ingredients per a una solució integral del conflicte i compta amb el suport d’amplis sectors de la societat basca i de la comunitat internacional.

Al País Basc s’està obrint un nou temps polític. Estem davant d’una oportunitat històrica per donar una solució justa i democràtica al conflicte polític secular.

Enfront de la violència i la repressió, el diàleg i l’acord han de caracteritzar el nou cicle. El reconeixement del País Basc i el respecte a la voluntat popular han de prevaler sobre la imposició. Aquest és el desig de la majoria de la ciutadania basca.

La lluita de molts anys ha creat aquesta oportunitat. No ha estat un camí fàcil. La cruesa de la lluita s’ha dut moltes companyes i companys per sempre. Altres estan patint la presó o l’exili. Per a ells i elles, el nostre reconeixement i més sentit homenatge.

D’ara endavant, el camí tampoc no serà fàcil. Davant la imposició que encara perdura, cada pas, cada assoliment, serà fruit de l’esforç i de la lluita de la ciutadania basca. Al llarg d’aquests anys el País Basc ha acumulat l’experiència i força necessària per afrontar aquest camí i té també la determinació per fer-ho.

És temps de mirar el futur amb esperança. És temps també d’actuar amb responsabilitat i valentia.

Per tot això,

ETA ha decidit el cessament definitiu de la seva activitat armada. ETA fa una crida als governs d’Espanya i França per obrir un procés de diàleg directe que tingui per objectiu la resolució de les conseqüències del conflicte i, així, la superació de la confrontació armada. ETA amb aquesta declaració històrica mostra el seu compromís clar, ferm i definitiu.

ETA, per últim, fa una crida a la societat basca perquè s’impliqui en aquest procés de solucions fins a construir un escenari de pau i llibertat.’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any