Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dissabte  15.10.2011  06:00

'Una llengua que camina' continua entre més vistos del 3alacarta una setmana després

Per davant hi té capítols de la Riera, Bola de Drac i el Convidat

Men?ame
 

El documental 'Una llengua que camina', coproduït per VilaWeb i TV3, continua essent un dels vídeos més vistos del servei 3alacarta de la web de TV3. Aquests darrers dies milers de persones han fet córrer el vídeo per Twitter i Facebook, que ja voreja els set mil visionats. El documental fa balanç d'un quart de segle d'ensenyament en la nostra llengua al País Valencià.

Abans de l'estrena, el documental es va presentar a Barcelona (vídeo) i a València, i encara hi ha previstes una vintena de presentacions més. La web d'Escola Valenciana informarà dels punts i hores de cadascuna d'aquestes presentacions.

El punt de partença del documental és la Festa pel Valencià, celebrada el 9 d'octubre de 2010 a València, que cloïa les celebracions dels vint-i-cinc anys de Trobades d'Escoles en Valencià. Aquestes Trobades d'estima per la llengua, les porta a terme, des de fa un quart de segle, Escola Valenciana.

'Una llengua que camina' narra les vivències de cinc personatges: Xavi Sarrià, Diego Gómez, Mar Iglesias, Dariana Groza, i Gerard Pitarch, dermatòleg que estudià en català a la Plana Alta i que porta les filles a les línies d'ensenyament en català. Tots, residents a punts diversos del territori valencià, relaten la seva experiència i diuen com veuen la salut de la llengua tant en l'àmbit professional, com en la vida quotidiana, a casa i al carrer.

El documental compta amb la col·laboració de l'ICIC, Escola Valenciana, Edicions 96 i Bromera.