Entitats de Sabadell convoquen una manifestació antifeixista per al 12 d’octubre

  • Es mostren escèptiques per les declaracions del batlle, que ha dit que impediria el concert neonazi · Entre els signants, associacions de veïns, partits i el Moviment Popular de Sabadell

VilaWeb
Redacció
10.10.2011 - 16:36

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Diverses entitats de Sabadell han convocat una manifestació antifeixista per a aquest dimecres, 12 d’octubre, per mostrar el rebuig al concert neonazi previst a la ciutat i per mirar d’impedir-lo ‘sigui com sigui’. Associacions de veïns, moviments socials, i partits com ERC, la CUP i Entesa, s’oposen que Sabadell torni a acollir un concert neonazi, com va passar l’any passat, i per això han demanat a l’ajuntament que ‘ho impedeixi i que tanqui la sala en què s’hagi previst de fer-lo’.

Les entitats recorden que la fiscalia va obrir diligències contra els organitzadors del concert neonazi de l’any passat per considerar que les lletres de les cançons podien ser constitutives de delicte. ‘Actualment no se sap en qui estat es troba el cas i no sembla que hi hagi hagut conseqüències pels organitzadors’, lamenten.

Mentre a la plaça de la Vila, les entitats feien públic aquest comunicat, el batlle de Sabadell, Manuel Bustos, deia, en declaracions a Rac1, que l’ajuntament faria tot el possible per impedir que es faci el concert i que, si calia, precintarien prèviament els locals on s’hagin programat els actes.

Segons Bustos, l’ajuntament enviarà avui una carta als propietaris de bars i restaurants de la Zona Hermètica per avisar-los que el consistori prendrà mesures per evitar l’esdeveniment. La prioritat ara, ha dit, és impedir un concert ‘que no té com a objectiu compartir llibertats i el respecte per la convivència’ i evitar que Sabadell surti als mitjans per acollir encontres neonazis i ser ‘tolerant amb els intolerants’.

Les entitats signats del comunicat antifeixista aplaudeixen les paraules de Manuel Bostos, però s’hi mostren escèptiques. En aquest sentit, afirmen: ‘Si les forces de seguretat i la gent que ens governa no pren les mesures necessàries, serà la gent de Sabadell la que haurà d’actuar directament per evitar-los.’

La manifestació antifeixista ha estat convocada per a dimecres a les quatre de la tarda a la plaça de l’Ajuntament.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any