La flama del Correllengua arriba aquest dimecres a Elx

  • La XVI edició ret homenatge a Enric Valor i Manuel Sanchis Guarner en el centenari del seu naixement

VilaWeb
Redacció
04.10.2011 - 20:53

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

A les 10.30 hores la flama arriba al Gran Teatre on es representarà l’obra ‘El Geperut i el Bolet Magic’. A les 21 hores el Correllengua arriba a l’Ajuntament on serà rebut per l’alcaldessa i es llegirà el manifest per la llengua i a les 21.30 es farà un sopar ‘picadeta’ al Casal Jaume I

Elx celebra aquest dimecres els actes del Correnllegua amb tot un seguit d’activitats que començaran a les 10.30 hores amb l’arribada de la flama i la representació de l’obra ‘El Geperut i el Bolet Magic’ al Gran Teatre. Ja per la nit els actes continuaran a l’ajuntament, on l’alcaldessa, Mercedes Alonso rebrà la flama de la llengua i els representants del Casal Jaume I i l’Associació Cívica per la Llengua, El Tempir, organitzadores dels actes. A la Plaça de Baix es llegirà el manifest i després el Casal Jaume I acollirà un sopar ‘picadeta’ amb coca i vi de la terra.

El Correllengua és una iniciativa a favor de la nostra llengua i cultura sorgida de la societat civil. És una proposta per la defensa i promoció de la llengua catalana, transversal, oberta, participativa i popular, que té com a objectius fomentar l’ús social de la llengua en tots els àmbits. També és una eina per donar a conèixer la nostra llengua i cultura a les persones que, nouvingudes o no, encara no la coneixen, i una manera festiva i oberta de celebrar la catalanitat, al carrer, de manera desacomplexada i en positiu.

El Correllengua es vertebra amb el pas de la flama, que és l’element simbòlic i cohesionador de tota aquesta iniciativa, per les diferents poblacions del país. Al seu pas es llegeix el Manifest del Correllengua, i es realitzen, en l’àmbit local, tota mena d’activitats de caire lúdic, festiu, pedagògic i reivindicatiu: xerrades, taules rodones, programes de ràdio i televisió, música i balls populars, actes gastronòmics, cercaviles, teatre al carrer, concerts,… amb l’objectiu de mostrar la vitalitat de la nostra llengua i cultura, així com d’’implicar tothom en la defensa de la llengua.

Homenatge a Enric Valor i Manuel Sanchis Guarner

Tant Enric Valor com Manuel Sanchis Guarner feren una importantíssima labor en favor de la divulgació de la llengua catalana —i del seu estudi, els dos eren ‘gramàtics’—; dos ciutadans ben conscients que, només amb la conservació de la llengua pròpia, els valencians podríem mantenir-nos lleials a la nostra personalitat com a poble, ja que consideraven l’alt valor identitari que l’ús d’aquesta du implícit; el valuós secret de la continuïtat

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any