Dures declaracions de Duran contra la immigració

  • El candidat de CiU per Barcelona a les eleccions espanyoles diu que 'la immigració ja és un problema' i que 'endarrereix' el nivell escolar dels centres públics

VilaWeb
Redacció
03.10.2011 - 18:04

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El candidat de CiU per Barcelona a les eleccions espanyoles, Josep Antoni Duran i Lleida, ha afirmat avui que, en aquest moment, ‘la immigració ja és un problema’, segons ha informat l’ACN. Segons Duran, la qüestió ‘no s’ha administrat amb rigor’ i els ciutadans es troben que ‘el seu pis no es ven a preu de mercat perquè cada dia van més immigrants a comprar a la botiga del costat’ i s’adonen que el nivell escolar dels centres públics on van els seus fills ‘s’endarrereix’ per la presència massiva d’alumnes nouvinguts. En un to visiblement dur, el candidat de CiU ha dit en un dinar de Tribuna Barcelona que ‘qui no vulgui practicar el deure de la integració, aquí no hi ha de fer res’.

‘La immigració és un problema, i s’han de dir les coses pel seu nom’. Contundent, Duran ha parlat d’immigració tot assegurant que ‘els que vénen són persones i tenen uns drets que s’han de garantir’, però ha alertat que ‘no és el mateix que una persona tingui un immigrant a casa seva de servei i visqui a Sarrià o Pedralbes, que aquell que viu a un bloc on va a comprar un immigrant i després un altre i al final el seu pis no es pot vendre a preu de mercat’.

Duran, a més, ha volgut concretar que el ‘problema’ de la immigració afecta la qualitat i el nivell de l’educació. ‘No és el mateix el que porta el fill a una escola privada o concertada, que el que el porta a una escola pública, hi ha molts immigrants a les escoles i això comporta un endarreriment en el rendiment global de l’aula’. ‘Això és un problema per molta gent i s’ha de tenir present’, ha sentenciat.

El candidat de CiU ha avançat també que la federació parlarà d’immigrants i de polítiques d’immigració en la campanya, perquè, ha considerat, durant els darrers anys, el tema ‘no s’ha sabut administrar amb rigor a casa nostra’. En aquest sentit, ha volgut explicar que tot i que els catalans ‘som gent d’acollida’, els nouvinguts ‘s’han d’integrar, i tenim uns valors, una llengua, una cultura, un respecte al paper de la dona, uns deures que s’han de complir’. ‘Qui no vulgui practicar el deure de la integració, aquí no hi ha de fer res’, ha sentenciat Duran.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any