Ekin anuncia la seva dissolució

  • Ho avança avui el diari Gara

VilaWeb
Redacció
01.10.2011 - 09:03

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’organització basca Ekin ha decidit de dissoldre’s, després de dotze anys, segons que avança el diari Gara, que cita com a font dos membres de l’última direcció. La decisió, fruit ‘d’un debat molt profund que va començar a la primavera’, s’ha materialitzat coincidint amb la celebració del Gudari Eguna i respon a l’estratègia encetada per l’esquerra abertzale.

Ekin es va crear el 1999, i l’any següent alguns dels seus membres van ser detinguts en el marc d’una operació policíaca dirigida pel jutge Baltasar Garzón, que acusava l’organització de ser el braç polític d’ETA, i la va declarar il·legal. El 2007, l’Audiència espanyola va sentenciar que Ekin formava part de la banda armada. El passat mes de gener, una setmana després de l’alto-el-foc, la policia va detenir sis membres d’Ekin, acusats de vinculació amb ETA, entre els quals hi havia el fill del portaveu de l’esquerra abertzale Txelui Moreno.

Els membres d’Ekin que han parlat amb el diari Gara diuen que la de dissoldre’s és una decisió ferma i serena, que al mateix temps és conseqüència natural del canvi de cicle que ha començat al País Basc.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any