El pregó de Joaquim Maria Puyal obre la porta a les festes de la Mercè

  • Tot a punt per a la Festa Major de Barcelona · Fem un repàs dels concerts del BAM

VilaWeb
Redacció
22.09.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El pregó del periodista i lingüista Joaquim Maria Puyal inaugurarà avui al vespre la Festa Major de Barcelona, que fins diumenge portarà el folclore i la música tradicional i moderna als carrers del centre de la ciutat. Entre els actes programats, hi ha els concerts del Barcelona Acció Musical (BAM), amb un cartell que proposa una gran varietat d’estils musicals.

Joaquim Maria Puyal pregonarà la Festa Major, a les set del vespre, al Saló de Cent de la casa de la ciutat, i es podrà seguir en directe des de la web de la Mercè i des d’una pantalla que s’instal·larà a la plaça de Sant Jaume. VilaWeb té previst, a més, d’oferir-ne el vídeo íntegre a última hora del vespre, com ja va fer l’any passat amb el poètic pregó de Joan Margarit.

Balls de bastons, falcons, cercaviles, exposicions, dracs i bèsties de foc, gegants, cantada d’havaneres, circ i correfocs ompliran aquests dies de Festa Major. També hi haurà una Mostra d’Associacions a la plaça de Catalunya, dissabte, i la projecció de films dins el Festival Àsia en uns quants indrets de la ciutat.

Les diades castelleres marcaran la jornada diürna de dissabte i diumenge. Dissabte actuaran les colles locals (castellers de Barcelona, de la Vila de Gràcia, de Sants, de la Sagrada Família, del Poble-sec i la nova Colla Jove de Barcelona), i diumenge es podran veure els castells de dues de les millors colles del país, els Minyons de Terrassa i els Castellers de Vilafranca.

El foc arribarà demà amb el festival pirotècnic internacional, que es farà a la platja de la Barceloneta, a les 22.00; l’exhibició es repetirà dissabte al mateix lloc i a la mateixa hora; i diumenge hi haurà el piromusical, a l’avinguda de la Reina Maria Cristina.

Que no falti la música

La música d’aquesta Mercè ja començarà a sonar avui al Harlem Jazz Club, amb l’actuació de ‘Mameluco’. A l’avinguda de la Catedral, hi sonaran les músiques del Marroc i del Senegal, i a la plaça de Sant Jaume hi haurà concert amb l’orquestra Plateria.

Demà, a la plaça de Catalunya, hi actuaran el Port d’Arcalís i Gossos, a les 21.00. I The Pinker Tones durà la seva electrònica a la plaça de Sant Jaume (23.00).

Dintre la programació del BAM, demà Astrud i el Col·lectiu Brossa tocaran a la plaça Reial (21.30), Za! a la plaça dels Àngels (21.15), Guillamino a la plaça de Joan Coromines (22.00) i Anímic a la plaça del Rei (22.45).

Dissabte alguns dels pesos pesants actuaran al parc del Fòrum; Inspira i els Pets a l’escenari Mercè, a les 22.30. Una hora abans el Petit de Ca l’Eril, Mazoni i Antònia Font, per aquest ordre, ocuparan l’escenari del BAM. I qui no vulgui anar al parc del Fòrum pot acostar-se a la plaça Reial, on podrà escoltar les cançons de Senior i el Cor Brutal (21.30).

Ara, els concerts del BAM hauran començat a migdia, que és quan Estúpida Erikah actuarà a la plaça Reial. I dissabte al vespre podrem triar, posem per cas, entre anar a l’antiga fàbrica Damm, on hi haurà els concerts de Quart Primera, Herman Dune i Mando Diao (a les 19.30), o bé anar a l’avinguda de la Catedral, que serà l’escenari de la semifinal del concurs Sona 9 (a les 18.30). Un dels grups que hi havia d’actuar eren els Catarres, però han hagut d’anul·lar la participació al concurs, i tota la resta de concerts, perquè el cantant té afectades les cordes vocals. Per tant, seran substituïts pel grup Llumia, que actuarà amb Alls Nous Piquin i Mar Abella.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any