El govern recorrerà la sentència del TSJC perquè ‘hi ha raons jurídiques i de país’

  • 'Mantindrem la immersió lingüística peti qui peti', diu Homs · Reitera als docents que el govern entomarà els problemes que hi pugui haver

VilaWeb
Redacció
06.09.2011 - 13:52

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El govern català ha anunciat que presentarà un recurs a la interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que dóna dos mesos a la Generalitat perquè inclogui l’espanyol com a llengua vehicular a l’escola. Hi ha raons democràtiques, jurídiques i pedagògiques de pes per pensar que la immersió lingüística ha de continuar garantida’, ha explicat el portaveu del govern, Francesc Homs. ‘Tots els problemes que puguin venir els entomarà el departament i no els traslladarem a la comunitat educativa’, ha afegit.

Ahir ja es va expressar en aquest sentit la consellera d’Educació, Irene Rigau, va demanar als professors que no fessin insubmissió. ‘Ja respondrà el departament’, va dir. Homs hi ha insistit, i ha demanat als docents que dilluns vinent el curs comenci amb total normalitat.

‘Tot plegat no respon a un problema real que hi hagi al món educatiu sinó a una polèmica que algunes forces polítiques tenen interès d’accentuar’. Amb tot, Homs no ha volgut vincular directament la posició del PP en aquest assumpte amb la negociació del pressupost del 2012; no ha tancat la porta, doncs, a la possibilitat de pactar amb els populars.

Els serveis jurídics del parlament enllesteixen el recurs, que s’haurà de presentar avui mateix. Homs no ha detallat quins eren els arguments que la Generalitat esgrimirà per rebatre la interlocutòria del TSJC, però ha dit que fins ara el Tribunal Constitucional espanyol havia avalat la immersió lingüística.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any