La II Festa Estellés comença a espurnejar

  • VilaWeb se sumarà a la festa obrint l'Espai VilaWeb a tothom, per llegir els poemes d'Estellés · Serà dimecres 7 de setembre a les 19.00

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
02.09.2011 - 14:23

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Al voltant del dia del naixement del poeta Vicent A. Estellés (a facebook), 4 de setembre, es convoca la segona edició de la Festa Estellés, que vol celebrar i homenatjar el poeta arreu del país. Aquest cap de setmana comencen a espurnejar sopars i actes ben diversos a Alginet, Xàtiva, Bétera, Cullera, Manuel, Burjassot, Barcelona… Moltes altres poblacions, entitats i particulars ho faran durant la setmana que ve. VilaWeb també s’hi sumarà, com l’any passat, el dimecres 7 de setembre, a l’Espai VilaWeb (carrer Ferlandina, 43), convocant a tots els amants d’Estellés a llegir els seus poemes, a partir de les 19.00 (vídeo).

Un sopar aquest vespre a Alginet i un altre a Picanya seran dels primers actes que obriran la segona edició de la Festa Estellés. De Alginet és Josep Lozano, escriptor que va llarçar la crida per celebrar la festa arreu.

A la matinada, a partir de les 00.30, al restaurant ‘El Setial’ del barri de Ciutat Vella de Barcelona, se celebrarà la II Festa Estellés amb l’actuació de cinc cantautors que retran homenatge al poeta: Gemma Boada, Jep Cardona, Marc Durandeau, Jordi Montañez i Miquel Pujadó. Després d’una sonora muixeranga inaugural, els diferents cantautors musicaran un dels poemes de Vicent Andrés Estellés o versionat alguns d’altres músics. L’acte forma part dels cicles ‘Música, músics i cava‘ i ‘La Casa que vull’ i té el suport de l’Associació Mar Vella.

A Xàtiva el dissabte 3 de setembre s’organitza el ‘Dia del Cant de Vicent’ amb un sopar on ja han confirmar l’assistència el cantant Pep Gimeno ‘Botifarra’ i l’escriptor Toni Cucarella. I a Bétera,també dissabte, l’Ateneu Cultural celebrarà la II Festa Estellés a la Plaça del Mercat, amb una lectura col·lectiva de poemes d’Estelles. A Burjassot, el poble del poeta, el col·lectiu Ca Bassot organitzen un sopar que comptarà amb la presència del cantant Miquel Gil. També es farà un passi de fotos del poeta i un recital-exposició dels seus poemes més coneguts. També dissabte, les Festes Majors Autogestionades d’Alboraia han programat un dinar popular, un recital a càrrec d’Andreu Galán i l’actuació d’Àlvar Carpí.

A Quart de Poblet  l’homenatge al poeta serà diumenge 4, a l’Antiga Plaça de la Bàscula. Convoquen El Mussol, L’Estornell i Coalició Compromís Quart.

L’Ajuntament d’Otos també ha anunciat que s’afegeix a la iniciativa amb un acte el divendres divendres 9 de setembre, un sopar al pati del Palau. Després de sopar Esteve Ferrer i Andreu Pascual oferiran un recital poètic. I el dissabte 10, a Montserrat també s’ha organitzat un sopar homenatge al carrer que porta el nom del poeta d’aquesta població de la Ribera, acte en què també es recordarà el centenari del naixement d’Enric Valor. També el dia 9 se celebrarà la fEsta Estellés a Alcúdia.

A Barcelona es farà una altra celebració de la Festa Estellés el dissabte 10 al CAT (Centre Artesà Tradicionàrius). L’organitza l’Espai País Valencià i consistirà en un sopar, seguit d’un recital de poemes de Vicent Andrés Estellés obert a tothom. Hi participarà Jordi Sebastià, nou alcalde de Burjassot.

Les convocatòries s’allargaran durant el mes de setembre. El dia 16 serà a Gandia, al restaurant Santanjordi i el 24 a Massalfassar, al Café de l’Infern.

Coincidint amb la II Festa Estellés, Onada Edicions acaba de publicar el llibre ‘Ara Estellés. 12 poemes, 12 cançons a Benicarló‘. Aplega un seguit d’articles i ponències al voltant de la figura de Vicent Andrés Estellés, signats per Pau Alabajos, Miquel Gil, Maria Conca, entrevistes a Ferran Carbó i Dominic Keown. El llibre s’acompanya d’un CD de 12 cançons composades per Ximo Caffarena, que combina les rimes d’Estellés amb les músiques tradicionals valencianes.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any