El govern endureix l’accés al PIRMI

  • El portaveu del govern diu que no es pot convertir 'en una continuació de la prestació d'atur' i que va dirigida a persones amb risc d'exclusió social · PSC i ERC han criticat el decret del govern

VilaWeb
Redacció
30.08.2011 - 16:41

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El portaveu del govern, Francesc Homs, ha anunciat la nova regulació del la Renda Mínima d’Inserció (PIRMI), que endureix les condicions per accedir-hi. Com ja s’havia anunciat, el govern exigirà un mínim de dos anys de residència a Catalunya per poder-hi accedir. I a més caldrà que les beneficiaris ‘acreditin una dificultat social afegida’ més enllà de la desocupació. Homs ha explicat que aquesta ajuda no es pot convertir en ‘una continuació o substitutiu de la prestació d’atur’ i, en aquest sentit, ha recalcat que la finalitat de la RMI ha de ser atendre a persones que estan en risc d’exclusió social, i no a aquelles que han perdut la feina.

El decret per desplegar la llei actualitza les condiciones per rebre-la, de les quals destaquen dues novetats, a més del mínim de dos anys de residència: serà obligatori viure a Catalunya mentre es rebi; i l’ajuda no podrà superar el salari mínim interprofessional. També s’ha limitat la percepció de la prestació a un màxim de seixanta mensualitats per a persones de menys de seixanta anys.

Tot i que anunciada ja fa dies, la mesura ha rebut les crítiques de l’oposició. La diputada del PSC, Eva Granados, ha advertit que el decret pot ser il·legal per deixar fora els desocupats que ja no poden cobrar més el subsidi d’atur. I ha indicat que té la sospita que el decret va més enllà del que va aprovar el Parlament a través de la Llei de mesures fiscals i financeres. ‘Si això és així, tenim un decret que és il·legal i veurem quines vies jurídiques podem emprendre’, ha avisat.

Per la seva banda, la portaveu d’ERC al Parlament, Anna Simó, ha criticat també el decret perquè ‘limita pressupostàriament les ajudes que podrà oferir la Renda Mínima d’Inserció i exclou a famílies que l’estaven cobrant perquè no tenien cap altre tipus d’ingrés’. ‘Amb un atur del 20% i una destrucció de l’oferta laboral, com es pot excloure a aquestes persones del PIRMI?’, ha conclòs Simó

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any