Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  22.08.2011  06:00

Presència catalana a la 'diada castellera' de Mumbai

Els Castellers de Vilafranca participen avui en el concurs de govindes a la capital econòmica de l'Índia

Men?ame
 

La festa de Janmaashtami, la celebració del naixement del déu Krishna, és molt celebrada cada any a la capital econòmica de l'Índia, Mumbai. Un dels elements més originals lligats a aquesta festa, que enguany s'escau el 22 d'agost, és la tradició dels govindes, unes torres humanes molt semblants als castells que només s'alcen aquest dia. Des de 2006 els castellers catalans i indis mantenen relació estable i fruit d'això enguany s'han desplaçat fins a Mumbai dos centenars de membres de la colla més en forma del moment, els Castellers de Vilafranca.

Des del dia 19, aquesta colla ha dut a terme activitats i visites culturals als indrets més representatius de Mumbai, amb una actuació a la Porta de l’Índia inclosa, i ha compartit un assaig amb una de les dues millors colles de govindes, Jai-Jawan Govinda, que han assolit l’estructura de nou pisos i enguany volen provar la de deu. Avui, els Castellers de Vilafranca participen en la diada govinda, on volen intentar un tres de nou amb folre.

Dos dies després de l'actuació, l'expedició catalana tornarà cap a casa, atès que d'aquí a ben pocs pocs dies se celebra la Festa Major de Vilafranca i la tradicional diada castellera.