Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  28.07.2011  10:45

El PP comença el procés per tancar Ràdio i Televisió de Mallorca

Afegeix a darrera hora un punt al ple per agilitzar el procés

Men?ame
 

L'equip de la presidenta del Consell de Mallorca, Maria Salom, ha afegit  a correcuita a l'ordre del dia del consell de Mallorca d'avui una proposta d'acord sobre 'l'inici dels tràmits pertinents per al cessament de les activitats de Ràdio i Televisió de Mallorca'. En aquest punt de l'ordre del dia, el govern diu que el tancament de l'ens és una qüestió 'd'interès públic', i per aquest motiu el punt no ha passat per la comissió informativa. El conseller del PSM, Joan Font, va denunciar ahir aquest moviment i va dir que 'aquesta no és manera de fer les coses'. Els ecosocialistes demanaran al govern que retiri aquest punt. Es pot seguir en directe el ple ací.

La proposta d'acord afegida a l'ordre del dia inclou un extens text que pretén justificar el tancament. L'argument prinicipal que esgrimeix el text és que es tanca la ràdio-televisió 'per evitar una duplicitat de serveis' ja que, segons el text, 'Mallorca disposa de dues ràdios i televisions públiques d'àmbit institucional: l'autonòmica, IB3, i la insular, RTVM'. L'altre argument és que el consell no pot assumir econòmicament l'ens, malgrat RTVM no tingui cap dèficit, fet que impossibilita que s'hi faci un ERO. El text fins i tot arriba a afirmar que RTV Mallorca té un ressò 'mínim'. El text, però, no diu res del cost que tindrà tancar l'ens comunicatiu.