El FROB nomena els nous administradors de la CAM

  • La comissió europea autoritza temporalment les mesures del Banc d'Espanya · EUPV demana a Les Corts que es crei una comissió per exigir responsabilitats polítiques

VilaWeb
Redacció
25.07.2011 - 12:56

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La comissió rectora del Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) ha designat al capdavant de la Caixa d’Estalvis del Mediterrani (CAM) tres administradors que dirigiran, controlaran i executaran l’activitat diària de l’entitat i podran nomenar l’equip de direcció que direcció que creguin oportú i revocar poders. Són José Antonio Iturriaga Miñón i Tomás González Peña, que ja es van fer càrrec de CajaSur quan fou intervinguda l’any passat, i Benicio Herranz Hermosa.

El FROB a acordat injectar 2800 milions d’euros a la CAM a través de la subscripció d’accions i otorgar una línia de crèdit per 3000 milions d’euros de disponibilitat immediata al grup, per assegurar-ne la liquiditat.

Autorització europea temporal

La comissió europea ha autoritzat temporalment el pla de rescat a la CAM. L’aprovació definitiva de Brusel·les queda supeditada a la presentació, els propers sis mesos, d’un pla de restructuració de l’entitat per compensar les distorsions de
competència que causi l’ajuda.

El pla de rescat ‘pot considerar-se com un medi adecuat per remediar un greu problema a l’economia espanyola’ ha dit l’executiu comunitari en un comunicat. ‘Està en la línia de les directius sobre ajudes públiques als bancs per superar la crisi finançera’ ha dit.

EUPV vol formar una comissió per exigir responsabilitats polítiques

EUPV ha presentat una petició a Les Corts de crear una comissió d’investigació al considerar la necessitat ‘d’exigir responsabilitats políiques per la situació de la caixa’.

EUPV demana que hi compareguin tots els directius anomenats per les Corts i els alts càrrecs de la generalitat ‘que han tingut relació amb la nefasta política d’inversions que ha comportat la intervenció de la caixa’.

Lluís Torró, parlamentari d’EUPV, recorda que ‘no s’entendria que el PP no admetés una comissió aquí, quan a Castella La Manxa el mateix partit va demanar-la per a la Caja Castilla La Mancha.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any