Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  20.07.2011  02:43

Mor el destacat periodista franquista Carles Sentís

Va ser espia durant la guerra i ajudà al retorn de Tarradellas durant la transició

Men?ame
 

Ahir va morir a Barcelona als 99 anys d'edat el periodista Carles Sentís. Ho va fer un dia després que es commemoressin els 75 anys de la insurrecció franquista en la qual ell va prendre part de forma activa, primer com a espia i després com a dirigent. Sentís no va fer mai una apologia del seu suport al règim franquista.

Durant la transició es va involucrar amb la UCD d'Adolfo Suarez i va col·laborar, segons Manuel Ortínez d'una forma poc destacada, en el retorn a Catalunya del president de la Generalitat, Josep Tarradellas.

Fa dos anys la concessió de la medalla del treball per part del govern espanyol va desencadenar una reacció de protesta encapçalada pel Grup de Periodistes Ramon Barnils. La medalla se li va imposar a la seu del Col·legi de Periodistes de Catalunya el mateix dia que feia setanta anys que havien entrat les tropes franquistes a Barcelona.