Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Divendres  15.07.2011  13:34

CiU ja presideix les quatre diputacions catalanes

El convergent Salvador Esteve, investit president de la Diputació de Barcelona després de tres dècades de domini socialista

Men?ame
 

La Diputació de Barcelona ha trencat trenta-dos anys d'hegemonia socialista amb la investidura del batlle convergent de Martorell, Salvador Esteve, com a nou president de la corporació provincial amb els vots de CiU, PSC, PP i ERC, que sumen quaranta-set diputats. Els quatre d'ICV-EUiA han votat en blanc. Les quatre diputacions catalanes, doncs, han passat a mans de CiU per primera vegada. La de Girona, que també s'ha constituït avui, és presidida pel batlle de Salt Jaume Torramadé (UDC); la de Lleida, pel de Fondarella, Joan Reñé, i a la de Tarragona repeteix el batlle de Vila-seca, Josep Poblet.

Esteve ha estat l'única candidatura presentada al ple de Barcelona i aterra a la diputació amb l'objectiu d'aprimar una administració que mou uns sis-cents seixanta milions d'euros anuals de pressupost, condició indispensable per a l'acord de govern a què han arribat CiU i el PP, i que en principi suposarà passar de tretze àrees executives a cinc.

En aquest mandat CiU té vint regidors; el PSC-PM, dinou; el PP, sis; ICV-EUiA-EPM, quatre, i ERC-AM, dos. Els portaveus són el batlle de Tordera, Joan Carles Garcia (CiU); el de Granollers, Josep Mayoral (PSC); els caps municipals de Barcelona Alberto Fernández Díaz (PP) i Jordi Portabella (ERC), i el regidor de Cornellà de Llobregat Arnau Funes (ICV-EUiA).

Entre els diputats barcelonins hi ha destacats dirigents socialistes metropolitans com la batllessa de l'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, i els de Sabadell, Manuel Bustos, i Terrassa, Pere Navarro. També hi ha el nou batlle de Badalona, el popular Xavier García Albiol; el batlle convergent d'Igualada, Marc Castells, i els ex-batlles de Barcelona i Badalona Jordi Hereu i Jordi Serra.

A manca de tancar el cartipàs, que s'aprovarà en un ple probablement el 28 de juliol, Fernández Díaz s'encarregarà de la primera vice-presidència; el regidor popular de Gavà Josep Llobet, la tercera; entre el batlle de Cercs, Ferran Civil (UDC), i la batllessa de Sant Gugat del Vallès, Montse Conesa (CDC), es repartiran la segona i la quarta; i la cinquena, amb un simple rol representatiu, correspondrà al ja ex-president de la diputació, el socialista Antoni Fogué.