L’ajuntament de València amenaça ara de tancar Ca Revolta

  • Al·lega excés de soroll i no tenir el local en condicions · Dóna deu dies a l'entitat per recórrer la decisió

VilaWeb
Redacció
30.06.2011 - 14:24

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’ajuntament de València ha notificat avui a Ca Revolta que haurà de tancar provisionalment i que té deu dies per presentar un recurs. L’entitat ja va presentar un recurs contra unes multes que el consistori li va notificar ara fa tres mesos per raons d’excés de música ambiental i per no tenir el cartell d’avís sobre l’aforament del local o el de prohibició de venda d’alcohol a menors, entre més raons. ‘L’ajuntament ens sotmet a una persecució des que vam obrir’, explica a VilaWeb el coordinador de Ca Revolta, Enric Valero.

‘L’endemà de la manifestació contra la corrupció l’ajuntament ens va posar vuit multes per diversos motius, com l’excés de música ambiental, no perquè hi haguera cap actuació, i per altres raons d’adequació del local. Vam presentar un recurs i ara ens responen demanant el tancament provisional del local i, a més, ens diuen que acabaran de decidir si ens posen una multa econòmica’, ha explicat Valero. ‘Que ens vulguen ofegar econòmicament és una altra forma de tancament’, ha reblat.

Una ofensiva política i legal

Aquest ofegament econòmic és també el que pateix Acció Cultural del País Valencià, que ha de pagar 700.000 euros de multa imposada per la Generalitat Valenciana per les emissions dels repetidors de TV3. El Consell mateix ha tancat també l’aixeta a les companyies valencianes de teatre; la Companyia Teatre Micalet va haver de tancar la porta de la sala Teatre Micalet per la inviabilitat econòmica del seu projecte de programació teatral en català.

I des de l’àmbit legal també hi ha una ofensiva de les administracions, governades pel PP, per no deixar espai al català: Escola Valenciana denuncia insistentment l’anunci del govern de Camps de suprimir la línia en català a l’ensenyament; i fins i tot des del punt de vista polític hi ha la voluntat de deixar menys marge de maniobra als partits petits, amb l’anunci de modificació de la llei electoral fet per Camps, que vol aplicar un sistema d’elecció directe dels diputats que, a part de ser dubtosament constitucional, afavoriria el bipartidisme.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any