Els Catarres, de la xarxa a l’escenari

  • El grup d'Aiguafreda ha esdevingut un fenomen a la xarxa gràcies a 'Jenifer' · Us n’oferim dues actuacions en directe a l'Espai VilaWeb

VilaWeb
Bel Zaballa i Jordi Carreño
23.06.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Fa mig any que van començar a tocar, però la història humorística d’un patriota català que s’enamora d’una ‘choni de Castefa’ ha dut els Catarres a emprendre una marató d’entrevistes i a omplir l’agenda de concerts. La cançó ‘Jenifer‘ (en directe a l’Espai VilaWeb) ha tingut unes 300.000 visites a YouTube en un parell de mesos gràcies al boca-orella modern, les xarxes socials. Saben prou que, si no fos per internet, no els faríem ara una entrevista. Però el grup és alguna cosa més que ‘Jenifer’, i per això han aprofitat el gran ressò per dipositar el disc sencer a la web. Hom pot descarregar-se’l de franc, i diuen que, si mai fitxen per una discogràfica, serà amb la condició de poder continuar oferint la seva música a la xarxa sense cobrar. Així ho expliquen en aquesta entrevista de VilaWeb TV.

El desembre de l’any passat Èric Vergés i Jan Riera, que ja havien tocat plegats amb uns altres grups, van ajuntar-se per tocar a Aiguafreda amb Roser Cruells, d’un poble veí, Centelles. D’aquell concert, en van sortir peticions de més actuacions, de manera que van posar-se a treballar, van enregistrar una maqueta, i arran de l’èxit de ‘Jenifer’, van fer un disc. Entre les cançons que en formen part hi ha ‘Potser vindré’ –en podeu sentir la interpretació en directe que fan a l’Espai VilaWeb.

El cas dels Catarres torna a demostrar la força que pot tenir internet, i sobretot les xarxes socials, a l’hora de difondre un projecte. Hi parlem perquè ens comentin com veuen internet, l’èxit sorprenent de ‘Jenifer’ i el seu projecte musical.

A conseqüència d’haver-se convertit en un fenomen de la xarxa els han sortit concerts a desdir. I així celebraran la revetlla de Sant Joan a la plaça d’Osca de Sants (Barcelona).

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any