Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Divendres  10.06.2011  06:00

Fracassa l'intent d'homenatjar Casals a l'ONU

L'Institut Ramon Llull abandona el projecte i proposa, en canvi, un concert al Palau de la Música de Barcelona

Men?ame
 

L'organització Forum Musicae negociava des de fa mesos la celebració d'un concert d'homenatge a Pau Casals a la seu de les Nacions Unides de Nova York. N'era el motiu l'aniversari del famós concert de Casals, que el 24 d'octubre del 1971, fou precedit pel breu discurs en què afirmava 'I'm a Catalan'.

El director anterior de l'Institut Llull, Josep Bargalló, va començar-ne els tràmits amb el govern d'Andorra perquè fes la demanda preceptiva a l'ONU. Però, finalment, el concert no es farà. Ahir l'Institut va publicar una nota al·legant dificultats de dates, però els altres participants del projecte, especialment Forum Musicae, creuen que no hi ha voluntat de fer-lo. Després del relleu de Bargalló per Vicenç Villatoro a la direcció l'Institut Llull va dir que fos Espanya i no Andorra que demanés el concert. I al final tot se n'ha anat en orris.

Com a succedani, s'ha anunciat un concert d’homenatge a Pau Casals al Palau de la Música el dia 14 de setembre, organitzat per la Fundació Pau Casals. En aquest concert commemoratiu s’interpretarà el repertori que Pau Casals va tocar a la Casa Blanca el 1961 i l’Himne de les Nacions Unides interpretat a l’ONU el 1971, i es recordaran les famoses paraules del mestre en aquell acte. L’Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans (OIJPC) i el Cor Jove i Cor de Noies de l’Orfeó Català en seran els intèrprets.