Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  08.06.2011  06:00

Josep Vicent Frechina fa el recompte de la música valenciana

L'Acadèmia Valenciana de la Llengua publica 'La cançó en valencià'

Men?ame
 

Josep Vicent Frechina és, a més de professor de física, escriptor, periodista, musicòleg i un dels crítics més reconeguts del nostre país. Doncs bé, ara acaba de publicar 'La cançó en valencià. Dels repertoris tradicionals als gèneres moderns', una extensa tasca enciclopèdica a la qual ha dedicat aquests últims vint anys. En aquest llibre Frechina, autor del bloc de VilaWeb 'La caseta del plater', repassa la música pròpia del País Valencià, de Raimon i de l'Ovidi a Obrint Pas i Arthur Caravan.

 

En aquesta entrevista de VilaWeb TV Frechina parla de la motivació del llibre, de la situació actual de la música valenciana, que es troba en un moment excepcional, del paper d'internet, i de la necessitat dels grups de 'sortir de la trinxera'. Segons Frechina, cal que els grups tinguin el seu públic natural (segons l'estil), trencar la inèrcia de refugiar-se en aquesta mena de trinxera i deixar estar 'la via victimista' per tal d'aprofitar el moment d'efervescència actual.