Diego Gómez: ‘És una estratègia del PP per liquidar les llengües minoritzades’

  • L'ex-president d'Escola Valenciana demana sortir al carrer amb contundència

VilaWeb
Redacció
30.05.2011 - 14:28

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

No és una decisió sols de Font de Mora, és una decisió amb càrrega política que ve no només de Camps, sinó de la FAES. És una estratègia dissenyada pel Partit Popular a nivell espanyol per liquida les llengües minoritzades i les llengües pròpies i per anar minant la visió nacionalista. I açò ho fan a Galícia, ho volen fer al País Valencià, ho faran a les Illes i forcen el tema a Catalunya.. És la política dissenyada pel senyor Aznar i per la FAES.

I evidentment Font de Mora passarà a la història com el conseller més nefast que haja tingut mai el País Valencià: com a conseller que es va inventar la ciutadania en anglès, la incorporació del xinès i que ara es burla dels valencians i de la recuperació i de la normalització lingüística de la nostra llengua, i a més en un període en què és conseller en funcions. I açò ni ho ha pactat, ni ho ha raonat, sinó que és una qüestió que ve per nassos imposada des de Madrid.

El PP ha agafat força electoral i política. El conseller ja havia fet unes declaracions anteriorment dient que no eren rentables econòmicament les línies en valencià i que s’havia de revisar el model i ha introduït models d’incorporació trilingües i plurilingües, enfrontant el tema de l’anglès amb el del coneixement en valencià, ha anat tancant les subvencions per a l’escola en valencià i la normalització i ara ha arribat el moment de rematar.

S’haurà d’eixir al carrer amb contundència i dir que l’escola en valencià és de tots i que el model que venim desenvolupant des de fa més de vint-i-cinc anys ha donat uns resultats excel·lents, ha apaivagar el conflicte lingüístic i ha donat suport a que hi haja una realitat de normalització de la llengua que els valencians hem estat patint des de fa més de tres-cents anys. El model que hi ha és el que fa complir la llei i que els xiquets i xiquetes tinguen un domini de les dues llengües. I s’haurà de reforçar el model.

(Opinió recollida per telèfon per la redacció de VilaWeb)

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any