Mor el ciclista vallenc Xavi Tondo

  • Ha patit un accident domèstic a Granada, on s'estava entrenant

VilaWeb
Redacció
23.05.2011 - 12:26

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Xavier Tondo, de 32 anys, ha mort aquest matí a Sierra Nevada (Granada), on s’estava preparant per participar al Tour de França. Els fets han passat poc després de les deu, quan el ciclista treia el seu cotxe del garatge. Sembla que Tondo ha baixat de l’automòbil en comprovar que la porta estava tancada, i ha quedat atrapat entre el cotxe i la portalada automàtica de l’edifici d’apartaments de la urbanització de Pradollano, on s’estava.

El Consell Comarcal de l’Alt Camp ha declarat dos dies de dol oficial per la mort de Xavi Tondo. Així, durant aquest dilluns i dimarts les banderes onejaran a mig pal en els edificis de l’administració comarcal, i seran anul·lades de les agendes de la presidenta i els consellers, les visites concertades i qualsevol acte de caràcter institucional.

Nascut a Valls el 1978, Xavier Tondo Volpini va debutar com a professional el 2003. Actualment militava al Movistar Team, d’Eusebio Unzué. Amb aquest equip va aconseguir el seu primer èxit en endur-se la Volta a Castella i Lleó. L’any passat, però, ja va guanyar una etapa a la Volta a Catalunya i va ser sisè a la classificació general de la Volta a Espanya.

L’Ajuntament convoca una concentració silenciosa (1 minut de silenci) per demà dimarts, a les 12h (plaça del Blat), per expressar el condol per la tràgica mort de Xavi Tondo.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any