Bildu irromp amb molta empenta

  • S'imposa a la municipalitat de Sant Sebastià, i és la tercera força de Navarra

VilaWeb
Redacció
22.05.2011 - 22:17

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Bildu ha entrat amb molta empenta en l’escena política basca. De fet, s’erigeix en la segona força política del País Basc, tot just darrere del PNB. Obté en conjunt mil cent regidors, el partit amb més representació del país. A Guipúscoa és la formació més votada, on s’imposa molt notablement i obté més del 34% dels vots, a tretze punts del PNB. També obté la majoria de regidors a la municipalitat de Sant Sebastià (8), un més que no pas el PSE, que fins ara hi manava. També ha demostrat tenir molta empenta a Àlaba i Biscaia, i àdhuc a Navarra, on es planta com la tercera força, amb més del 12% dels vots, al davant de Nafarroa Bai (11%); solament té al davant UPN i PSN, amb el 26% i el 16%, respectivament, dels vots.

A banda Sant Sebastià, les capitals basques queden de la manera següent: a Bilbao, el PNB augmenta dos regidors (de tretze a quinze) i Bidu hi entra amb quatre, mentre que el PP i el PSE baixen; a Vitòria, el PP manté els nous regidors, però Bildu s’hi estrena amb sis, els mateixos que el PNB i el PSE, que en baixa tres; i a Pamplona, UPN es manté al capdavant amb onze regidors, seguit de Naffaroa Bai (set, un menys que no el 2007), PSN (tres) i Bildu (tres)

En conjunt, Bildu es consolida com el partit amb més representació al País Basc i Navarra, amb més de mil cent regidors i 276.000 vots. El PNB és la força més votada.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any