Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  17.05.2011  08:13

Acampades a Barcelona, València i més ciutats fan perviure l'esperit del 15-M

Volen ser permanents per mantenir la protesta contra la classe política

Men?ame
 

Les manifestacions contra la classe política celebrades diumenge a diverses ciutats del país i convocades per Internet tenen continuïtat amb unes acampades que mantenen la protesta (manifest). Aquest matí, una vintena de persones romania a la plaça de Catalunya de Barcelona (twitter i bloc) després que mig centenar d'activistes hi passés la nit; també a València un grup d'uns trenta manifestants ha acampat durant la nit a la plaça de l'Ajuntament (twitter).

La intenció és mantenir l'esperit del 15-M (#15m) i donar un caràcter permanent a la protesta. Per això els manifestants van fent torns perquè en tot moment hi hagi gent a les places. A més, a mig matí i a la nit es reuneixen en assemblees per organitzar-se.

En una altra ciutat on s'ha fet aquesta protesta, a Madrid (#acampadasol), la policia ha desallotjat a la matinada els tres-cents activistes que hi havien acampat (vídeo).

Milers de ciutadans convocats per Internet des de les xarxes socials per la plataforma Democracia Real Ya es van manifestar diumenge pel centre de les ciutats més grans del país, com Barcelona, València, Castelló, Figueres, Lleida, Palma i Tarragona, i en unes quantes d'europees per protestar contra la classe política i el sistema democràtic, contra la precarietat laboral i la desocupació i la passivitat dels governs i per demanar l'abstenció a les eleccions del 22 de maig.