Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  16.05.2011  06:00

Milers de manifestants convocats per Internet protesten contra els polítics

Es poden seguir a Twitter, sota l'etiqueta #15m

Men?ame
 

Milers de ciutadans convocats per Internet des de les xarxes socials per la plataforma Democracia Real Ya es van manifestar ahir pel centre de les ciutats més grans del país i en unes quantes d'europees per protestar contra la classe política i el sistema democràtic (manifest). A Barcelona, sota el lema 'No som mercaderia en mans de polítics i banquers', uns deu mil manifestants (sis mil segons la guàrdia urbana) van recórrer els carrers del centre amb consignes contra els partits polítics en general i es van declarar indignats i capficats pel 'panorama polític, econòmic i social, per la corrupció dels polítics, empresaris i banquers'.

La manifestació va baixar per la Via Laietana fins a la plaça de Sant Jaume. Arcadi Oliveres, de Justícia i Pau, se'n va felicitar i, tot i que va dir que era aviat encara per saber si manifestacions com aquella podien portar a la formació de nous partits o moviments socials, sí que va dir que iniciatives com aquesta eren un primer pas cap a l'esperança.

A València, s'hi van aplegar sobretot joves, però també gent de totes les edats, sobretot sense feina. Tots van clamar contra la corrupció amb pancartes com 'Prou corrupció política!' i amb el lema, molt corejat: 'Corruptes del món, veniu; els delictes veureu prescriure'.

A Alacant, la protesta va sortir de la porta de la diputació amb crits de 'PSOE i PP són la mateixa merda'. Quan s'aturava davant una sucursal bancària, grups de joves seien uns quants minuts a terra. La marxa es va acabar a l'avinguda del Doctor Gadea, davant l'Aula Cultural de la CAM, on els manifestants van cridar: 'Or del banquer, sang de l'obrer.'

També hi hagué manifestacions a Castelló, Figueres, Lleida, Menorca, Palma i Tarragona. Totes van motivar moltíssima activitat a Twitter, sota les etiquetes #15m, #15mani i #nolesvotes. També hi hagué concentracions semblants a Londres, París i en algunes ciutats europees més.