Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Divendres  13.05.2011  06:00

El govern espanyol activa un paquet d'ajut als afectats pel terratrèmol de Llorca

Rubalcaba diu que la reconstrucció 'serà llarga i costarà molts diners'

Men?ame
 

El consell de ministres espanyol ha d'aprovar avui un paquet d'ajut als ciutadans i a les empreses afectats pel terratrèmol de Llorca. Consistirà, entre més coses, en ajuts personals a les famílies dels morts i ferits greus, en ajuts de lloguer i de reconstrucció i rehabilitació de pisos i cases i en ajuts fiscals a les empreses i als treballadors. El vice-president primer del govern espanyol, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha dit que la reconstrucció seria 'llarga per a algunes persones' i que costaria molts diners. I l'executiu espanyol ha declarat avui i demà dies de dol oficial.

Ahir les autoritats van començar a estimar els danys del terratrèmol. L'última xifra oficial de víctimes és de nou morts i tres-cents ferits, alguns de molt greus. Hi ha uns vint mil edificis malmesos, carrers plens de runa i vint-i-cinc mil persones, una tercera part del municipi, evacuades per precaució. El batlle Francisco Jódar ha demanat la declaració de zona catastròfica.