Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  28.04.2011  06:00

Vicent Maurí: 'Al País Valencià, ens hi juguem el futur del català'

El nou programa educatiu del PP afavoreix el castellà i anglès

Men?ame
 

El portaveu de l'STEPV, Vicent Maurí, creu que el nou programa educatiu del PP adopta les tesis educatives de la FAES i prioritza l'ensenyament en espanyol i en anglès, en detriment del català. Talment va dir-ho ahir en la presentació del dictamen anual sobre l'ensenyament en català al País Valencià a l'Espai VilaWeb (vídeo).

I va puntualitzar: 'Som favorables a un ensenyament plurilingüe basat en el programa d'immersió lingüística del valencià. Però, aquest programa, l'han de fer els pedagogs, no els polítics'.

Després, Antoni Piera, també de l'STEPV, va explicar que no s'havia fet cap mena de planificació política en favor de la immersió lingüística: 'Cada poble i cada ciutat ha hagut de lluitar per les seves línies en valencià', va dir Piera, que va repassar les dades del dictamen, les quals demostren que la situació de l'ensenyament en català és molt irregular.

Tot amb tot, Maurí va declarar-se optimista, perquè cada dia hi ha més demanda d'escolarització en català, una demanda que cal convertir en oferta. I és que 'el català, sense el País Valencià, ho té malament', va dir al final de l'acte.

L'estudi de l'STEPV proposa de planificar percentatges i terminis amb vista a augmentar les línies en català i la minsa presència de la llengua als instituts i a pressionar els centres de titularitat privada perquè apliquin la normativa legal i acreixin el percentatge d'alumnes que s'escolaritzen en català.