Torna la fira de maig de Santa Creu carregada d’activitats

  • El Consorci del Lluçanès hi presenta l'Itinerari serè

VilaWeb
Redacció
27.04.2011 - 09:22

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El resultat dels tallers de la Festa de la Transhumància, dins els Tallers per a la festa, amb degustacions de conserves i mató o la presentació de cançons, balls i peces per a acordió treballats durant el cap de setmana, seran altres propostes que s’afegiran a les ja habituals propostes de la Fira de Maig i de la Transhumància de Santa Creu de Joglars.

L’any 1998, dins el Cicle Solc al Lluçanès, es recuperava l’antiga i despareguda Fira de Maig de Santa Creu de Joglars, una proposta de dinamització d’un espai festiu i d’intercanvi. Va ser una proposta compartida per l’associació Solc i la Comissió de festes local i que amb els anys ha anat prenent forma i arrelant i que amb la ubicació del Consorci del Lluçanès a la localitat ha acabat de prendre forma.

Per a l’edició d’enguany hi ha diferents propostes que hi conflueixen. Per una banda, la mateixa dinàmica de la Fira, amb les parades i les propostes artesanals; per una altra, els resultats dels tallers al voltant del programa Tallers per a la Festa i de la iniciativa “Festa de la transhumància”, que impulsa el Consorci, i que tindran la seva expressió en cançons, balls i peces per a acordió i en degustació de conserves i mató. Finalment, la presentació de l’Itinerari serè, una proposta conjunta de diferents territoris que es mouen dins d’aquesta idea sostenible de promoció del territori, i que en el cas del Lluçanès promou el Consorci.

Altres propostes seran la caminda que sortirà de la plaça Major d’Olost per anar a la Fira a esmorzar, la cantada de caramelles dels alumnes de l’IES Castell del Quer que faran al migdia, la mostra de bestiar autòcton, el dinar de Fira o la sobretaula musical amb Diplacúcia, dins la programació del 19è Cicle Solc al Lluçanès.

Programa d’actes
Diumenge, 1 de Maig del 2011

A les 8 del matí, caminada des d’Olost i fins a Santa Creu. Sortida de la plaça Major. A l’arribar, esmorzar de pastor.
A les 10 del matí, Festa de la transhumància: mostra dels tallers de mató i coserves, i degustació.Mostra dels tallers de cançó, acordió i danses. Animació amb Acordionistes del Solc.
A 2/4 d’1 del matí, presentació de l’Itinerari serè, a càrrec de representants de Territoris serens.
A les 2, dinar de Fira. A la sobretaula, animació musical i ballables amb Diplacúcia.
Durant tot el dia: taller infantil amb paper maixé, construcció de bestiari amb cartró pedra, taller de fusta, parades i venda de productes artesans. Mostra de bestiar autòcton dels Països Catalans: gos d’atura i bestiar avícola. Acompanyament i animació amb els grallers de Sant bartomeu del Grau que acompanyaran gegants i capgrossos. Exposició dels 400 anys de la Sotsvegueria.
Sorteig d’un kit de pastor.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any