Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  27.04.2011  09:22

Torna la fira de maig de Santa Creu carregada d'activitats

El Consorci del Lluçanès hi presenta l'Itinerari serè

Men?ame
 

El resultat dels tallers de la Festa de la Transhumància, dins els Tallers per a la festa, amb degustacions de conserves i mató o la presentació de cançons, balls i peces per a acordió treballats durant el cap de setmana, seran altres propostes que s'afegiran a les ja habituals propostes de la Fira de Maig i de la Transhumància de Santa Creu de Joglars.

L'any 1998, dins el Cicle Solc al Lluçanès, es recuperava l'antiga i despareguda Fira de Maig de Santa Creu de Joglars, una proposta de dinamització d'un espai festiu i d'intercanvi. Va ser una proposta compartida per l'associació Solc i la Comissió de festes local i que amb els anys ha anat prenent forma i arrelant i que amb la ubicació del Consorci del Lluçanès a la localitat ha acabat de prendre forma.

Per a l'edició d'enguany hi ha diferents propostes que hi conflueixen. Per una banda, la mateixa dinàmica de la Fira, amb les parades i les propostes artesanals; per una altra, els resultats dels tallers al voltant del programa Tallers per a la Festa i de la iniciativa "Festa de la transhumància", que impulsa el Consorci, i que tindran la seva expressió en cançons, balls i peces per a acordió i en degustació de conserves i mató. Finalment, la presentació de l'Itinerari serè, una proposta conjunta de diferents territoris que es mouen dins d'aquesta idea sostenible de promoció del territori, i que en el cas del Lluçanès promou el Consorci.

Altres propostes seran la caminda que sortirà de la plaça Major d'Olost per anar a la Fira a esmorzar, la cantada de caramelles dels alumnes de l'IES Castell del Quer que faran al migdia, la mostra de bestiar autòcton, el dinar de Fira o la sobretaula musical amb Diplacúcia, dins la programació del 19è Cicle Solc al Lluçanès.

Programa d'actes
Diumenge, 1 de Maig del 2011

A les 8 del matí, caminada des d'Olost i fins a Santa Creu. Sortida de la plaça Major. A l'arribar, esmorzar de pastor.
A les 10 del matí, Festa de la transhumància: mostra dels tallers de mató i coserves, i degustació.Mostra dels tallers de cançó, acordió i danses. Animació amb Acordionistes del Solc.
A 2/4 d'1 del matí, presentació de l'Itinerari serè, a càrrec de representants de Territoris serens.
A les 2, dinar de Fira. A la sobretaula, animació musical i ballables amb Diplacúcia.
Durant tot el dia: taller infantil amb paper maixé, construcció de bestiari amb cartró pedra, taller de fusta, parades i venda de productes artesans. Mostra de bestiar autòcton dels Països Catalans: gos d'atura i bestiar avícola. Acompanyament i animació amb els grallers de Sant bartomeu del Grau que acompanyaran gegants i capgrossos. Exposició dels 400 anys de la Sotsvegueria.
Sorteig d'un kit de pastor.

Men?ame