Entitats i sindicats convoquen una manifestació contra les retallades pel 14 de maig

  • Boi Ruiz: 'No tindríem la plaça de Sant Jaume plena de gent si l'estat ens hagués pagat els 1.450 milions que ens deu'

VilaWeb
Redacció
15.04.2011 - 12:39

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Una trentena d’associacions veïnals, culturals, de la sanitat i sindicats, entre els quals UGT i CC OO, han presentat avui el manifest ‘Prou retallades’, en el qual critiquen les mesures d’estalvi del govern a la sanitat i a l’ensenyament i fan una crida a una gran manifestació el 14 de maig a Barcelona. El document, fet públic l’endemà de la manifestació a la plaça de Sant Jaume, diu que l’actitud del govern posa en risc els serveis de primera necessitat. Per això, demanen la participació de tota la ciutadania a la manifestació.

Mentrestant, el conseller de Salut, Boi Ruiz, ha reiterat avui en una entrevista amb TV3 que les retallades a la sanitat són necessàries i n’ha culpat el govern espanyol.  ‘No tindríem la plaça de Sant Jaume plena de gent si l’estat ens hagués pagat els 1.450 milions que ens deu’, en referència al fons de competitivitat que el govern reclama. El conseller ha advocat per obrir un diàleg amb sindicats i metges i ha admès errors a l’hora de comunicar les mesures.

ICV demana el cessament de Ruiz

La diputada d’ICV i portaveu d’Iniciativa, Laia Ortiz, ha instat el president de la Generalitat, Artur Mas, a escoltar el sector sanitari i a cessar el conseller Ruiz si no canvia d’opinió. ‘Volem que faci rectificar el seu conseller, però encara no s’ha posicionat i haurà de triar entre el seu conseller o el que li diu la comunitat sanitària’¡, ha dit Ortiz, que ha valorat la manifestació del sector com una ‘lliçó d’humilitat a un govern arrogant’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any