El Parlament de Catalunya torna a oposar-se al cementiri nuclear

  • ICV ha presentat una proposta de resolució · Només el PP ha votat en contra

VilaWeb
Redacció
06.04.2011 - 11:55

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Un any després de la resolució aprovada pel govern tripartit i CiU contra l’emplaçament del cementiri nuclear a Catalunya, avui el Parlament ha tornat a pronunciar-s’hi en un sentit similar. ICV-EUiA ha presentat una proposta que ha rebut el suport de tots els partits parlamentaris excepte el PP, que ha votat en contra, i el grup mixt, que ha arribat tard.

Justament el passat 30 de març Solidaritat va registrar al parlament una proposició de llei per a prohibir la instal·lació d’un cementiri nuclear a Catalunya.

La portaveu parlamentària d’ICV, Dolors Camats, ha dit que Catalunya no era el lloc ‘idoni’ per instal·lar-hi el cementiri nuclear i ha insistit que una decisió ‘d’aquestes característiques’ no podia prendre’s sense el consens territorial, polític i social, i sense la participació ciutadana.

Fa temps que Zarra i Ascó estan pendents de la decisió del govern espanyol sobre l’emplaçament del cementiri nuclear, i tot i que en alguna ocasió Zapatero ja ha apuntat que la seva ubicació preferent era Zarra, sempre ha mantingut l’ambigüitat sobre aquesta qüestió. Un debat que és més viu que mai arran de l’accident de la central japonesa de Fukushima.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any