Jordi Pujol vota sí a la independència a la consulta de Barcelona

  • Ha votat anticipadament aquest matí davant d'un fedetari de Barcelona Decideix i ho ha explicat a la tarda a un programa de Catalunya Ràdio

VilaWeb
Redacció
31.03.2011 - 17:30

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’ex-president de la Generalitat, Jordi Pujol, ha explicat que ha votat a favor de la independència per anticipat aquest matí en la consulta de Barcelona. Ho ha dit aquesta tarda en el programa El Secret de Catalunya Ràdio, on ha explicat que ha demanat a un fedatari de Barcelona Decideix que el visités per poder emetre el seu vot (àudio). En una conferència (extracte i íntegra) dimarts passat va afirmar s’ha quedat sense arguments contra la independència i que l’alternativa és l’esborrament de la catalanitat.

‘Si la idea d’Espanya que ara preval es consolida, l’alternativa està entre la independència i el gradual esborrament de la catalanitat i de Catalunya’, va dir Pujol a la conferència. Fou així de contundent en la conferència titulada ‘Residuals o independents? O alguna altra solució?’, que va fer ahir al vespre a l’IDEC. Pujol, que va fer un bon repàs de la seva carrera política, va dir que ara no tenia cap proposta alternativa a la independència i va lamentar que la seva lleialtat amb Espanya no hagués estat corresposta.

Les paraules de Pujol a la conferència de dimarts van ser contestades per la direcció d’Unió, que afirmava que si Pujol hagués defensat aquestes idees quan es presentava a les eleccions no hauria arribat a la presidència. Pujol ha respost aquestes afirmacions recordant que Unió Democràtica es defineix com a confederal en la relació entre Catalunya i Espanya i que ‘una confederació és tan difícil d’obtenir com la independència’.

Pujol considera que, malgrat que les consultes no tenen validesa legal, poden ser un termòmetre molt important del desencís dels catalans. A més, Pujol ha dit avui que no hi ha compromís més de fons per part seva que haver de rectificar les tesis que ha defensat durant més de cinquanta anys, en referència a l’encaix de Catalunya dins d’Espanya.

Barcelona Decideix s’ha mostrat satisfeta pel gest de l’ex-president Pujol, i celebra el seu gest, que interpreta com una acció plenament inserida en la normalitat democràtica i participativa que vol inspirar la consulta del 10 d’abril a Barcelona.

Suport institucional a la consulta

Els diputats de CiU i d’Esquerra van votar a principi d’aquest mes al parlament a favor d’una moció impulsada per Solidaritat de suport a la consulta de Barcelona del 10 d’abril i a totes les consultes fetes a Catalunya. El text defensa l’autodeterminació com un dret irrenunciable de Catalunya i el dret de la societat civil catalana a expressar-se lliurement amb les consultes. La moció transaccionada amb CiU finament no va incloure finalment la instància perquè el parlament cedeixi espais per al 10-A ni el reconeixement de la independència de Kosovë.

Enllaços
Array
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any