Primer tast de l’esperat nou disc d’Obrint Pas

  • El grup avança una cançó de 'Coratge', que sortirà el dia 18 al carrer

VilaWeb
Redacció
31.03.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El nou disc d’Obrint Pas, ‘Coratge’ (Propaganda pel Fet!), és a punt de sortir al carrer, però per escurçar l’espera avui ja se n’avança una cançó: ‘Seguirem‘. Una peça fidel a l’estil d’Obrint Pas, dedicada a Mavi Dolç, professora i activista valenciana que fou amiga i companya del grup ,’i una mica mare de tots ‘, diu l’escriptora Isabel-Clara Simó en un dels textos que acompanya la cançó. I és que el nou disc d’Obrint Pas és, de fet, un llibre-disc que conté, a més de quinze cançons noves, textos d’uns quants autors que comenten les cançons.

Manuel Baixauli, August Gil Matamala, Angela Jackson, Vicent Partal, Gemma Pasqual, Feliu Ventura, Cesk Freixas, Pau Alabajos, Josep Nadal (Gossa Sorda), Pascual Serrano, David Fernàndez, Santiago Alba Rico, David Segarra són alguns dels autors dels textos del llibre que acompanya el disc.

El grup va ser a VilaWeb fa pocs dies per parlar del nou disc en una entrevista que es podrà veure aviat i per enregistrar una versió no-elèctrica d’una altra cançó del disc. Els músics expliquen les ganes que tenien de fer cançons noves després de parar uns quants mesos per poder-se airejar. Ara tornen, quatre anys després de l’últim disc d’estudi, amb un recull que toca moltes tecles i que experimenta instruments nous, si bé mantenint l’essència ska i el tradicional so de dolçaina. Un disc que és una mirada endarrere i una embranzida endavant.

‘Coratge’ no serà a les botigues fins el 18 d’abril, però abans ja se’n podran sentir algunes cançons en directe. La primera ocasió, serà dissabte, a l’aplec ‘Benimaclet, t’estime‘, i el dia 8 a Vilanova i la Geltrú, en un concert aparellat per la CUP.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any