Desenes de milers de manifestants demanen la dimissió de Camps a València

  • 60.000 persones, segons l'organització, van assistir a la marxa contra la corrupció

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
27.03.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Desenes de milers de persones, 60.000 segons l’organització, van marxar ahir pel centre de València en la manifestació contra la corrupció a les institucions del país, convocada pel Col·lectiu Contra la Corrupció i amb el lema ‘NO volem un lladre de president’. Durant el recorregut, es van poder veure pancartes amb lemes com ara ‘No a la corrupció, Camps dimissió’ i es van sentir molts eslògans reclamant que el president dimiteixi, o altres, com ara ‘T’estimo un ou, vull un vestit nou’ o ‘El president, a Picassent’.

La manifestació va ser tan concorreguda, que quan la capçalera ja arribava al final, davant la seu del Palau de Justícia, els últims manifestants encara eren a tocar de la plaça de Sant Agustí, lloc de la sortida de la marxa. Al final, es va llegir el manifest, que proclama la ‘defensa de la democràcia’ al País Valencià i adverteix que aquest es troba ‘assetjat pel càncer de la corrupció i l’abús de poder’.

En aquest sentit, insisteix que la corrupció, ‘lluny de ser un fet aïllat, ha esdevingut una pràctica sistemàtica amb els successius governs del PP’. El text denuncia la ‘connivència de la Generalitat amb la trama de corrupció més gran que s’ha conegut en l’era democràtica’ a l’estat, i lamenta que aquesta situació ‘colapsa la vida pública, els recursos financers i el patrimoni natural i cultural’.

El Col·lectiu contra la corrupció pregunta en el manifest pels sobrecostos de la Ciutat de les Arts i les Ciències, pel muntatge de la visita del Papa de Roma,  pels beneficis de la Copa Amèrica i de la Fórmula 1, pel cas dels vestits i pel cas Brugal. Per als organitzadors, ‘l’estat actual de les coses no hauria estat possible sense l’abús de poder basat en les majories absolutes del PP’.

‘Volem unes institucions transparents i que el PP doni explicacions a la ciutadania i a l’oposició del finançament il·legal i sobre d’on són els nostres impostos’, va dir la portaveu del col·lectiu organitzador, Reyes Matamales.

A la manifestació, hi van assistir representants polítics, com el secretari general del PSPV, Jorge Alarte; el portaveu socialista a les Corts, Àngel Luna; el portaveu de Compromís, Enric Morera, i les diputades d’aquest grup Mònica Oltra i Mireia Mollà.

Denúncia del PP

El PP havia presentat una denúncia contra el col·lectiu per ‘manifestació il·lícita i injúries greus amb publicitat contra l’autoritat en l’exercici del seu càrrec’, però la jutgessa d’instrucció de València va desestimar la petició.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any