Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Divendres  18.03.2011  06:00

Augmenta la radioactivitat a Fukushima

L'atenció se centra ara en la piscina que conté el material nuclear residual del reactor 4 · Les autoritats ja compten 5.692 morts pel terratrèmol i el tsunami

Men?ame
 

L'Agència Internacional d'Energia Atòmica (OIEA) insisteix a dir que la crisi de la central nuclear de Fukushima-1 continua essent molt greu. Si la situació no ha empitjorat significativament, sí que ha augmentat la radioactivitat al voltant de la planta. Segons l'OIEA, ara és el reactor 4 que més preocupa, perquè el sobreescalfament de la piscina que conté el material nuclear gastat és alarmant.

Els enginyers japonesos s'afanyen ara a restaurar la xarxa principal d'energia de la planta de manera que es pugui bombar l'aigua necessària per a refredar les barres de combustible i evitar, d'aquesta manera, una catàstrofe.

La companyia elèctrica de Tòquio (TEPCO), encarregada de les gestions a la central nuclear de Fukushima, confirma un lleu augment de la radiació de la planta després de la refrigeració del reactor número 3. Aquest augment de la radiació, que els tècnics no reïxen a reduir, afegit a l'amenaça d'una gran apagada elèctrica a tota la ciutat, han fet créixer el temor a Tòquio.

El govern japonès avisa d'una possible gran apagada elèctrica a Tòquio, deguda a les operacions que es fan a la central de Fukushima. A més a més, el ministre de Comerç, Banri Kaieda ha notificat que la demanda elèctrica de la ciutat sobrepassava la capacitat de subministrament de la companyia elèctrica de Tòquio. De fet, la situació es pot agreujar en un moment que baixen considerablement les temperatures a la ciutat.

Puja el nombre de morts

La xifra de morts i de desapareguts arran del terratrèmol i del tsunami d'ara fa una setmana continua creixent. Ara com ara, la policia té comptats 5.692 morts i 9.506 desapareguts, segons que ha informat la televisió pública NHK. Però cal tenir present que tan sols es consideren desapareguts els que els familiars o coneguts han declarat. Això fa pensar a les autoritats que poden haver-n'hi desenes de milers.