Mascarell considera ‘incomprensible’ i ‘retrògrada’ l’actitud del govern valencià

  • El govern català, partidari de contactes discrets amb Camps

VilaWeb
Redacció
19.02.2011 - 16:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El conseller de Cultura del govern català, Ferran Mascarell, ha parlat avui per primera vegada del tancament de TV3 al País Valencià. Mascarell ha dit que troba ‘incomprensible’ que en l’era de la comunicació i la transferència permanent d’informació des de qualsevol punt del planeta, hi hagi la voluntat política, en referència al govern del País Valencià, d’impedir que es pugui veure la TV3 al seu territori (àudio). Mascarell, que ha fet aquestes declaracions en una visita a Cervera, ha considerat ‘retrògrada’ aquesta prohibició i ha dit que va en contra del sentit comú. No ha valorat el paper del govern català, que ahir va dir que preferia fer ‘contactes discrets i amb respecte institucional’ amb el govern valencià.

Va ser el portaveu, Francesc Homs, que ahir va dir es farien gestions ‘de tot ordre i a tots els nivells’ perquè ‘no s’acaba d’entendre que en ple segle XXI’ no hi pugui haver una reciprocitat entre TV3 i Canal 9. Homs va lamentar ‘profundament’ el tancament de l’emissió de TV3 al País Valencià i ho va considerat ‘incomprensible’. ‘Demanem al govern espanyol que en allò que pugui actuar actuï’, va dir, i va defensar la reciprocitat, tot recordant que hi ha una Iniciativa Legislativa Popular pendent de debatre’s al Congrés en aquest sentit.

Enric Marín: ‘No hi ha hagut voluntat política del govern valencià’

Per la seva banda, el president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, Enric Marín, considera que la Generalitat Valenciana ha decidit apagar el senyal de TV3 al País Valencià perquè no hi ha hagut voluntat política per l’entesa. Marín va declarar a Catalunya Ràdio: ‘Nosaltres no hem tallat res. Vam obrir un espai, hem estat difonent el senyal de la Televisió Valenciana durant dos anys esperant que hi hagués aquest acord entre el govern català i el valencià. El que no hi ha hagut fins ara, com a mínim, és voluntat política per fer possible aquest acord.’

El president de la CCMA creu que el govern espanyol podria ajudar a resoldre aquest contenciós: ‘Si perquè el nostre senyal es pugui rebre al País Valencià cal que hi hagi més capacitat de múltiplex al País Valencià, podria intervenir d’aquesta manera’.

La CCMA va fer un comunicat destacant que volia ‘fer constar, en qualsevol cas, la seva predisposició a col·laborar per resoldre aquesta situació i confia que s’arribi a un acord entre els governs valencià i català per garantir la reciprocitat de les emissions de Canal 9 i TV3’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any