Vic inaugura Can Pau Raba, el sisè centre cívic de la ciutat

  • Centenars de veïns i veïnes van voler conèixer divendres i dissabte el nou equipament

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
14.02.2011 - 10:42

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Dissabte passat Vic va inaugurar el nou Centre Cívic de Can Pau Raba, el sisè de la ciutat que està situat al cor del barri dels Caputxins. Tres plantes i un altell, més un immens pati exterior s’han recuperat per convertir-se en un punt de trobada de veïns i veïnes, ‘un espai que us heu de sentir vostre’ va dir l’alcalde de Vic, Josep M. Vila d’Abadal a tots els assistents. Divendres i dissabte hi va haver jornada de portes obertes i centeners de persones s’hi van acostar per poder-ho conèixer de primera mà.

El nou Centre Cívic de Can Pau Raba té 1.500m2  i havia estat una casa pairal. L’Ajuntament l’ha reformat per donar vida al barri però també per convertir-lo en un nou equipament per a la ciutat. A part dels cursos que s’hi faran, especialitzats en l’àmbit teatral, també serà la seu de l’Associació de Veïns i Veïnes del barri dels Caputxins i de l’Associació de Veïns i Veïnes de Sant Llàtzer. L’edifici té una instal·lació de geotèrmia i, per tant, serà energèticament sostenible.

L’alcalde va mostrar la seva satisfacció per poder posar en funcionament aquest equipament, una de les prioritats de la legislatura que ha tingut un procés més llarg ‘perquè l’hem volgut convertir en un edifici emblemàtic energèticament’.

Lluís Tello, president de l’Associació de Veïns i Veïnes de Caputxins va parlar en nom de les dues associacions i va dir que aquest edifici ‘s’ha de convertir en un espai de trobada’. Va acabar amb un fragment de la cançó de Jaume Sisa ‘Oh! Benvinguts, passeu, passeu de les tristors en farem fum.
A casa meva és casa vostra, si és que hi ha casa d’algú’.

Els dos regidors de Caputxins Anna Erra i Jacint Raurell van coincidir en que s’havia de donar vida a l’equipament. Erra va manifestar que ‘hem de viure aquest equipament’ i Raurell va dir que era del barri de tota la vida i que ‘Can Pau Raba ha de ser el cor d’aquest barri’.

Un equipament molt polivalent

El Centre Cívic de Can Pau Raba, té un petit amfiteatre amb grades de fusta, a la zona exterior i un pati de grans dimensions; a la planta baixa interior hi ha una sala per a esdeveniments; la primera planta disposa d’una sala gran, en la qual  es podran fer assajos i representacions. La segona planta es destinarà a les activitats dels centres cívics i, a la tercera planta, s’hi faran cursos amb ordinadors. A les tres plantes  hi ha un espai de reunions i una zona d’oficines.

El Centre Cívic Can Pau Raba disposa d’una sèrie d’instal·lacions punteres en el sector. S’ha instal·lat una climatització de terra radiant que s’alimenta a partir d’unes bombes de calor geotèrmiques amb un estalvi d’aproximadament del 50 % respecte el sistema convencional. El sistema geotèrmic aprofita la temperatura constant i temperada del subsòl durant tot l’any, mitjançant perforacions en el terreny d’uns cent metres de profunditat. La geotèrmica està considerada una energia renovable, que no emet fums ni CO2 . Destacar que el sistema de gestió del clima és automatitzat mitjançant un control electrònic intel·ligent per ordinador, d’aquesta manera s’evita excessos energètics.

Pel què fa la il·luminació s’ha col·locat una tecnologia de led en els llocs de pas i llocs comuns. S’ha instal·lat pantalles de fluorescents de baixa luminància i alta eficiència en els despatxos, sales de reunions, sales d’ordinadors i balises del jardí. És important destacar que tot l’edifici autogestiona les enceses dels recintes, apagant-se si no hi ha ningú i adaptant la seva intensitat en els espais amb més claror natural.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any